Pričnimo
projekt

Kaj je SEO optimizacija?

SEO ali po slovensko optimizacija spletnih strani je postopek, s pomočjo katerega lahko dosežete visoke pozicije vaše spletne strani v iskalnikih kot je Google. SEO optimizacija pomeni uvrstitev spletnega mesta na višje pozicije. Višja pozicija pomeni več obiskovalcev in več obiskovalcev pomeni več (potencialnih) strank. SEO optimizacija je osnova za kakršnokoli uspešno poslovanje preko spleta. Predstavlja najbolj dolgoročno in hkrati ugodno rešitev za vidnost na spletu.

SEO optimizacija

Z optimizacijo do uspeha

Vsakemu piscu bloga ali lastniku spletne strani je pomembno, da je njegova stran v iskalniku uvrščena na iskalniku čim višje. Namen SEO optimizacije strani za iskalnike je povečanje obiska in višja pozicija med iskalnimi rezultati v Googlu ali kateremu drugemu iskalniku. Rezultati kažejo, da 80 % vseh klikov dobijo rezultati na prvi strani rezultatov, na drugi pa preostalih 20 %.

Google in sodobni svet

Časi klasičnega nakupovanja so davno minili. 90 % ljudi pred nakupom preveri informacije o izdelku in konkurenco na spletu. Če ste tudi sami med tistimi, ki bi želeli svojo prodajo na spletu izboljšati, svojo spletno stran pa povzdigniti višje, potem je optimizacija strani za iskalnike tisto, kar potrebujete. Brez optimizacije vaše spletne strani bodo ljudje namesto vas našli vašo konkurenco. Tega pa si nikakor ne želite! Postanite prepoznavni – cena optimizacije je v primerjavi z uspehom, ki ga lahko pričakujete, več kot ugodna.

 

optimizacija spletnih strani

 

On-site in off-site optimizacija

V grobem lahko SEO razdelimo na dva dela, in sicer na on-site in off-site optimizacijo. On-site optimizacija pomeni optimizacijo NA spletni strani, kjer se posebno pozornost posveča kvalitetni vsebini, ki mora vključevati določene izbrane ključne besede. Prav tako pa so pomembni tudi naslovi, podnaslovi, opisi fotografij in podobno. Off-site optimizacija poteka izven spletne strani. Strokovnjaki na področju optimizacije strani za iskalnike ter blogov, so vse bolj iskan kader, saj se podjetja vedno bolj zavedajo pomembnosti seo optimizacije.

 

Komu je namenjena optimizacija?

Preprosto – optimizacija spletne strani za iskalnike je namenjena vsem, ki želijo izboljšati vidnost svoje spletne strani. Še posebno pa je seveda namenjena tistim podjetjem, ki si želijo povečati svoj promet ali prodajo, fizično ali digitalno. SEO ima v prihodnosti velik potencial, saj se neprestano razvija in prinaša nove in neomejene možnosti. Vsebine na spletnih straneh bodo v prihodnje obogatene z najnovejšimi tehnologijami, kar prinaša nove izzive in možnosti novega razvoja optimizacije.

 

Ali je SEO optimizacija vredna svojega denarja?

Vsak posel pomeni investicijo. Investicija v SEO je investicija v dobro prihodnost. S tem, ko proces prepustite strokovnjakom, se vam bo denarni vložek sčasoma povsem povrnil v obliki novih strank, ki jih boste pridobili zaradi SEO. Ne glejte na optimizacijo kot na strošek, temveč kot na vložek v vašo prihodnost. Zgolj izdelava spletne strani dandanes ni dovolj!

SEO optimizacija spletnih strani za iskalnike

  • Category :
  • Type :