Pričnimo
projekt

Spletni donos banner

IZDELAVA SPLETNIH STRANI IN TRGOVIN NA OSNOVI TEME

Home > Izdelava spletnih strani in trgovin > Izdelava na osnovi teme

Spletna stran oz. trgovina se lahko izdela na več načinov. Najhitrejši in hkrati najcenejši način je če se stranka odloči za izdelavo spletne strani na osnovi že oblikovane teme. WordPress nudi širok izbor različnih kvalitetno oblikovanih tem, ki jih lahko tudi po designu ločimo glede na tematiko: proizvodnja, moda, restavracije, oblikovanje ipd.

Na takšen način se izognemo strošku oblikovanja spletne strani ter dodatnega programerskega dela za postavitev le te, kljub temu pa imamo dovolj odprte roke, da spletno stran prilagodimo celostni grafični podobi podjetja (CGP).

IZDELAVA SPLETNE STRANI / TRGOVINE NA OSNOVI ŽE IZBRANE TEME

V 9 KORAKIH

1.

Sestanek

2.

Tema

3.

Struktura

4.

Komentarji

5.

Navodila

6.

Postavitev

7.

Vsebina

8.

Pred objavo

9.

Objava

1. Sestanek s stranko
Na sestanku stranka obrazloži tako želje delovanja spletne strani oz. trgovine kot želje kako naj bi le ta izgledala. Po večini so prvotne želje zelo široko opisljive. Najpogosteje nam stranke rečejo, da si želijo moderno, čisto stran, ki ima dobro uporabniško izkušnjo ipd.


2. Izbere se tema
Na osnovi prvotnega pogovora strokovnjaki v našem podjetju izberejo nekaj primerov tem, za katere mislijo, da bodo stranki ustrezale. V kolikor stranki nobena ni všeč, se jih prosi, da posredujejo kakšen link kateregakoli podjetja, ki imajo po njihovem mnenju všečno stran. Na osnovi prejetih primerov se naredi nova selekcija.


3. Izdela se struktura
Na podlagi dogovorjene vsebine, teme in CGP-ja podjetja se izdela predvidena struktura spletne strani. Struktura se izdela za glavne strani, kot so: domača stran, stran s kontakti, stran z referencami, stran ali strani, ki govorijo o podjetju, osnovna stran s storitvami ipd.


4. Komentarji
Na osnovi strukture se pričakuje, da bo stranka podala svoje komentarje, želje po premembah itd. Na tem mestu se s stranko dogovorimo tudi kaj je potrebno pripraviti, da se bo stran lahko dejansko izdelalo.


5. Navodila za stranko

V kolikor je bil sklenjen dogovor, da bo stranka sama pripravila vsebino za stran (besedila in slike) vam bomo posredovali navodila. navodila so po navadi precej natančna in vsebujejo naslednje: Količina pričakovane vsebine po sklopih, velikosti in kvaliteta slik, koliko slik se na kateri strani pričakuje …


6. Izdelava spletne strani
V času ko stranka nabira material za spletno stran, se mi lotimo postavitve.

Zakupi se domeno (v kolikor je to potrebno) izdela se delovna domena, kjer se nato postavlja spletna stran. Nato se zakupi se strežnik (v kolikor je to potrebno) se poveže domeno s strežnikom, naloži se CMS sistem, vklopi izbrana tema in izdela spletna osnova na podlagi izbrane teme in potrjene strukture. V tem času seveda pričakujemo, da bomo prejeli vsaj kakšno besedilo, sliko, video posnetek ipd.


7. Če spletno stran že imate
V kolikor spletno stran že imate in ste želeli le njeno prenovo in posodobitev na novejše sisteme se lahko zgodi, da bo stranka imela precej manj dela. V takšnem primeru se lahko besedilo črpa že iz obstoječe strani. Stranka mora v takšnem primeru pripraviti le dodatno besedilo v kolikor je po njem potreba in želja. Skoraj vedno pa je potrebno priskrbeti nove fotografije.


8. Projekt gre h koncu
To je obdobje ko bomo od vas ponovno želeli malo več sodelovanja. V tem času prejmete link do delovne domene, da si lahko ogledate v kakšni stopnji dela smo, podate svoje mnenje, se izdelajo še zadnji popravki, se uredijo obrazci za povpraševanje, uredijo se besedila kot je politika zasebnosti, besedilo o piškotkih in podobno. V kolikor za vas izdelujemo spletno trgovino je tu potrebno urediti plačilne sisteme, določiti način računanja poštnine, če boste imeli kakšne kupone s popusti je potrebno doreči na kakšen način se bo to prikazalo na spletu in podobno. Ne skrbite. Z osnovnim besedilom in izkušnjami vam bomo seveda priskočili na pomoč.


9. Projekt je zaključen
Ko je enkrat stran oz. trgovina končana in ste z njenim izgledom zadovoljni tako vi kot mi, se spletno stran objavi. Ob objavi se poskrbi za SSL certifikat, za primerne preusmeritve v kolikor ste v preteklosti spletno stran že imeli in podobno. Po končani objavi pa vsakemu podjetju pripadajo tudi urice izobraževanje. Na teh uricah, tistim zaposlenim, ki se bodo ukvarjali z urejanje in dopolnjevanjem strani, pokažemo načine uporabe WordPressovega CMS-ja. Tako lahko stranka sama vnaša blog vsebine, članke, nove spletne podstrani, nove galerije, novice in podobno.

Potrebujete spletno stran?
Potem ste na pravem mestu!

Je vaša spletna stran neučinkovita, starega izgleda ali pa njene funkcije ne delujejo več? Si želite spletno stran, ki bi jo lahko vsebinsko dopolnjevali tudi sami?

POGOSTA VPRAŠANJA

Kako hitro je lahko neka spletna stran izdelana je predvsem odvisno od tega koliko vsebine oziroma spletnih podstrani vaše podjetje potrebuje in od tega ali že imate vsaj deloma pripravljene vsebine in slikovni material za vašo novo spletno stran.

V kolikor bi potrebovali le osnovno spletno stran, ki je po navadi sestavljena le iz osnovne strani, podstrani kot je kontakt, o podjetju, nekaj storitev in morda še kaj, je nova spletna stran lahko izdelana tudi v mesecu. Vam pa hitenja ne priporočamo. Namreč precej časa vzame tisti začetni del, kjer se izbira tema, kjer se pripravlja kvalitetna vsebine, kjer se izbirajo, izdelujejo ali celo kupujejo fotografije in podobno. Bolje je, da si zapišete želje, da z nami uskladite realne možnosti izdelave spletne strani, ki vam bo dobro služila v naslednjih letih.

V kolikor želite, da se izdela spletna trgovina, je postopek malo daljši. Namreč na izdelavo spletne trgovine vplivajo tudi zunanji dejavniki kot so banke in odobritev spletnih plačilnih sistemov ipd.

Če smo 20 let nazaj mislili, da bomo spletno stran izdelali le enkrat, smo se pošteno zmotili. V zadnjih 10 letih je tehnologija na spletu tako napredovala, da lahko rečemo stranem, ki so starejše od 5 let že kar potopne. V zadnjih 15 letih pa je prišlo do toliko sprememb, tako v izdelavi kot v designu, da je velika verjetnost, da vam stara spletna stran sploh ne deluje več.

Ali bo potrebno tudi v prihodnje spletne strani menjavati tako pogosto kot smo jih do sedaj? Žal odgovora na to vprašanje ne vemo. Vemo pa, da spletne strani, na katerih ne bo dovolj aktivnosti in na katerih se ne bo skrbelo za vzdrževanje, na spletu ne bodo dolgo zdržale. Ali se bo pokvaril njihov izgled ali pa se bodo pokvarili le določeni elementi spletne strani. Ne eno ne drugo pa ni optimalno, ne glede na to v kakšnem sektorju delate.

Kljub temu, da se stranka odloči za izdelavo spletne strani na osnovi teme, se temo lahko vizualno in funkcijsko dodela. Velik del vaših želja bo najverjetneje rešljivih že z naprednim znanjem uporabe WP CMS-ja. Kar ni rešljivo na takšen način se v 80% lahko reši s plačljivimi ali če imamo srečno brezplačnimi vtičniki. Kadar pa pride do res specifičnih želja, pa se le te lahko do-programirajo in vključijo v izbrano temo.

Najpogosteje so dodelave potrebne in zahtevane pri spletnih trgovinah. Še posebej kadar govorimo o povezavah spletne strani z računovodskimi programi.

Enostavni odgovor je da. Bolj kompleksni in natančen odgovor pa je, da je povezava z računovodskimi programi v večini možna.

Če so vaše zahteve več ali manj osnovne se povezavo, za nekatere računovodske programe, lahko rešuje tudi z vtičniki. To je najcenejša možna izbira, ki pa ima seveda določene omejitve.

V kolikor so vaše zahteve specifične oziroma bolj zahtevne, pa je potrebno predati vaše želje programerju, da izdela povezavo prilagojeno le za vas in vašo spletno trgovino.

Tudi za osnovno spletno optimizacijo je med delom poskrbljeno. V uporabi so enostavni vtičniki, s pomočjo katerih lahko kasneje tudi stranke same skrbijo za vsebinski del spletne optimizacije. Za tehnični del, ki predvideva tudi hitro nalaganje slik in podobno pa poskrbimo med izdelavo mi. Po končani postavitvi, stranki podamo tudi orodja s katerimi si lahko pomagajo v času, ko bodo sami delali spremembe na strani.

UX ali User Experience v Slovenščini pomeni uporabniška izkušnja. Le ta lahko ključno vpliva na količino klicev, obisk in količino izvedenih nakupov na spletni trgovini oz. strani. Nekatera podjetja v raziskave obnašanja stranke po spletni strani vložijo cela premoženja. Ker vemo, da si tega povprečno podjetje ne more privoščiti, se ko govorimo o uporabniki izkušnji pri spletnih straneh zanašamo na izkušnje in osnove dobre prakse. Dobro uporabniško izkušnjo lahko v veliki meri dosežemo že z:

 • hitrim nalaganjem strani,
 • lepimi fotografijami,
 • vidnimi kontaktnimi podatki,
 • enostavnimi obrazci,
 • enostavnimi možnostmi naročila,
 • z dobrimi in preglednimi navodili,
 • z vsebino, ki podaja konkretne odgovore o vaših storitvah ali produktih,
 • z vidnimi povezavami na strani,
 • z enostavnim prehajanjem med temami na strani,
 • in še in še.
LUNA

1.890 € + DDV

 • Izdelava nove spletne strani in optimizacija spletne strani
 • Tipski dizajn spletne strani, ki bo prilagojen tablicam in pametnim telefonom, (2 korekturi).
 • Prenos oz. vnos 5 vsebin na stran.
 • Ureditev 1 fotogalerije z 10 fotografijami.
 • Predstavitvena vsebina na Vsi.si (sestavi podjetje VSI.SI d.o.o.) – letno na Vsi.si.
 • Do 5 povezav iz Vsi.si na naročnikovo spletno stran.
 • Modul za urejanje in dodajanje akcij in novic na Vsi.si.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
ZEMLJA

2.790 € + DDV

 • Izdelava nove spletne strani in optimizacija spletne strani
 • Dizajn na osnovi predloge, ki bo prilagojen tablicam in pametnim telefonom, (4 korekture).
 • Prenos oz. vnos 10 vsebin na stran.
 • Ureditev 3 fotogalerij z 10 fotografijami v vsaki.
 • 6 tematskih/optimiziranih vsebin na Vsi.si (sestavi podjetje VSI.SI d.o.o.) -letno na Vsi.si.
 • Do 20 povezav iz Vsi.si na naročnikovo spletno stran.
 • Modul za urejanje in dodajanje akcij in novic na Vsi.si.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
SONČEK

3.590 € + DDV

 • Izdelava nove spletne strani in optimizacija spletne strani.
 • Dizajn na osnovi predloge, ki bo prilagojen tablicam in pametnim telefonom, (8 korektur).
 • Prenos oz. vnos 20 vsebin na stran.
 • Ureditev 6 fotogalerij z 10 fotografijami v vsaki.
 • 10 tematskih /optimiziranih vsebin na Vsi.si (sestavi podjetje VSI.SI d.o.o.) – letno na Vsi.si.
 • Do 20 povezav iz Vsi.si na naročnikovo spletno stran.
 • Modul za urejanje in dodajanje akcij in novic na Vsi.si.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
SPLETNA VIZITKA

500 € + DDV

 • Podatki o podjetju
 • Kontaktni podatki
 • Predstavitev podjetja z izdelki in storitvami (do 350 besed – napiše naročnik).
 • Ključne besede (8)
 • Blagovne znamke(5)
 • Povezava na naročnikovo spletno stran (2)
 • Logotip podjetja
 • Kontaktni obrazec
 • Integracija CMS (200€ doplačila)

POŠLJI POVPRAŠEVANJE