Pričnimo
projekt

Spletni donos banner

OFF site optimizacija ali grajenje zunanjih povezav

Off site optimizacija, za razliko od on site optimizacije spletnih strani (ki poteka na spletni strani) poteka izven spletnega mesta in je namenjena predvsem grajenju zunanjih povezav oziroma link buildingu. Več kot ima neka stran povezav iz drugih strani na spletu, ki imajo sorodno, relevantno vsebino, bolj pomembna je na iskalnikih. Posledica so višje pozicije za ciljane ključne fraze. Gradnja povezav mora biti postopna (organska), kar pomeni, da je najbolj prepričljivo, da se zgodi sama od sebe zaradi kvalitete vsebin na spletni strani. Seveda pa pri tem lahko pomagamo z ustreznim dodajanjem povezav. Pomemben del off-site SEO je pisanje raznih člankov, ki opisujejo dejavnost vašega podjetja, in so optimizirane glede na izbrane ključne besede.

Izdelava sekundarne spletne strani v Vsi.si

Grajenje povezav

Off site optimizacija – kako do boljših pozicij?

Poleg osnovnih elementov optimizacije na spletni strani (on site), ki vključuje meta oznake, vsebine, naslove, povezave, slike itd., je potrebno v optimizacijo vključiti tudi aktivnost izven spletnega mesta. S pomočjo off site optimizacije gradimo mrežo zunanjih povezav (vpisovanje v poslovne spletne imenike, izmenjava povezav, vpisovanje komentarjev na forume in bloge itd.), ki odločilno vplivajo na pozicioniranje v brskalnikih. Kar nekaj je dejavnikov, ki imajo ključno vlogo pri pozicioniranju, in sicer število zunanjih povezav do spletnega mesta, ki ga želimo optimizirati in njihova kvaliteta, besedilo, ki se nahaja na zunanji povezavi in tudi položaj zunanje povezave na spletni strani. Ključni dejavniki so tudi število objavljenih zunanjih povezav na spletni strani in hitrost pridobivanja zunanjih povezav ter predvsem starost povezave. V podjetju Vsisi d. o. o. poskrbimo za kakovostno on site in off site optimizacijo internetnih strani.

Off-site optimizacija

Kaj pomeni dobra off site optimizacija spletne strani?

Off site optimizacija spletnih strani je dobra, ko vaša spletna stran na naraven način pridobiva kvalitetne povratne povezave. Takšen način pridobivanja pravilnih povratnih povezav poskrbi, da bo vaša spletna stran dolgoročno imela koristi od teh povratnih povezav. Le s primerno in ustrezno off site optimizacijo dosežete dobre rezultate oziroma se uvrstite na visoka mesta v iskalnikih. Vsaka spletna stran ima določeno avtoriteto, višja kot je avtoriteta spletnih strani, več je vreden link ali povezava iz teh strani z visoko avtoriteto.

On site optimizacija spletne strani

On site optimizacija poteka na spletni strani s ciljem izboljšati pozicije na iskalnikih. Proces optimizacije vključuje opredelitev ključnih besed, ki vam bodo pripeljale čim večje število potencialnih strank in obiskovalcev. Če želimo, da je optimizacija uspešna, je potrebno ključne besede vključiti v naslov strani, v meta oznake in ključne besede, v imena slik in opise, v imena datotek, v naslove in podnaslove, ki se pojavljajo v vsebinskem delu spletne strani, itd. Izbrane ključne besede morajo biti smiselno vključene v vsebino, zato je pri on site optimizaciji ključnega pomena, da so besedila napisana pravilno in z ustrezno gostoto ključnih besed.

On-site optimizacija

Kakšne so koristi link buildinga?

Lihnk building je ena od strategij SEO optimizacije spletne strani, s pomočjo katere lahko dosežemo višjo pozicijo v iskalnikih kot je Google. Link building oziroma grajenje povezav je zahteven proces ustvarjanja povezav na našo spletno stran in velja za enega boljših načinov, kako doseči priljubljenost strani. Bistvo grajenja povezav je, da Google našo stran prepozna kot pomembnejšo, če več ostalih strani povezuje na našo. To pomeni, da jo uvrsti na višje pozicije, kar pa je tudi naš primarni cilj. Zato je link building ključnega pomena za vsako učinkovito SEO optimizacijo. Tukaj je nekaj koristi link buildinga:

  • pridobivanje kakovostnega obiska z relevantnih strani, kar lahko poveča prodajo,
  • če vaša spletna stran vsebuje kakovostne vhodne povezave, velja za dragocen vir
  • link building pomeni ustvarjati zavedanje, vidnost in kredibilnost vaše spletne strani
  • na ta način stran pridobi večjo izpostavljenost v iskalnikih.

Kaj je SEO optimizacija spletnih strani?

Optimizacija spletnih strani ali SEO (ang. Search Engine Optimization) je postopek izboljšanja vidljivosti spletne strani na iskalnikih preko naravnih oziroma neplačanih (organskih ali algoritemskih) rezultatov. Vsak iskalnik ima svoja pravila razvrščanja zadetkov, ki se izpišejo, ko vpišemo želen iskalni pojem. Pravila iskalnikov se stalno spreminjajo in prav zato je optimizacija dinamičen proces, ki zahteva stalno prilagajanje. Cilj je doseči čim višje rangiranje za iskalne pojme, določene z analizo ključnih besed. V splošnem velja, da prej oziroma višje kot se bo spletna stran pojavila med iskalnimi zadetki, večji bo tudi obisk. SEO optimizacija je primerna za vse vrste spletnih mest. Ne glede na CMS (WordPress, Joomla, CMS po meri, …), je pisanje SEO člankov osnova za doseganje rezultatov izboljšave pozicij po Googlovem algoritmu. Vsaka spletna stran ima svoj namen in glede na cilje, ki se jih želi doseči, se mora tudi pripraviti vsebine na samem spletnem mestu.