Pričnimo
projekt

Spletni donos banner

PREDELAVA IN DOPOLNITEV ŽE OBSTOJEČE SPLETNE STRANI oz. TRGOVINE

Če razmišljate o ureditvi že obstoječe trgovine ali spletne strani, pa vam podjetje, ki jo je izdelalo, ni več na razpolago, vam v podjetju Vsi.si nudimo pomoč.

V kolikor iščete ponudnika za predelavo spletne strani v Ljubljani, smo mi pravi naslov. Nudimo namreč manjše predelave spletne strani vendar pod pogojem, da je le ta narejena v WordPressovem CMS-ju. V kolikor je bila stran narejena po naročilu in da vsebuje veliko programerske kode, je seveda pomembno da nas o tem prej obvestite. Nihče si namreč ne želi, da bi načrtovani popravki uničili delujoči del že obstoječe strani ali trgovine.

POTEK DELA

V 3 KORAKIH

1.

Določitev želja in težav

2.

Popravki

3.

Zaključek dela

1. Pred začetkom dela
Pred začetkom dela in predno vam podamo ponudbo bomo od vas potrebovali naslednje podatke:

  • Na katerem CMS-ju stran stoji
  • Kaj je z njo narobe, oziroma kakšne spremembe na strani želite
  • Dostop do administracije spletne strani

Zgoraj naštete podatke bomo potrebovali, da vam lahko izdelamo čimbolj realno ponudbo glede na vaše želje. Marsikdaj se namreč zgodi, da določeni deli spletne strani niso narejeni tako kot bi mi pričakovali. Če se stvari zakomplicirajo in jih nismo predvideli v osnovni ponudbi, se žal stroški dela povečajo. Nepredvidenih stroškov pa si nihče ne želi.


2. Po potrjeni ponudbi
Po potrjeni ponudbi se lotimo dela. V kolikor so popravki oblikovne narave in predvidevajo novo besedilo in slike, nam boste morali le te poslati. Če je predvidenih veliko popravkov, ki lahko vplivajo na delovanje spletne strani, se naredi kopija obstoječe spletne strani na delovni domeni, na kateri se potem izvajal popravke in spremembe. Šele ko so ti popolnoma urejeni, pa se obstoječo spletno stran prepiše z novo oblikovano verzijo.


3. Zaključek dela
Delo je zaključeno ko so vse dogovorjene spremembe na spletni strani ali trgovini tudi objavljene.

Imate več vprašanj?
Potem ste na pravem mestu!

Ne veste ali bi obstoječo stran le malce popravili ali popolnoma obnovili? Pišite nam in pomagali vam bomo priti do pravilne odločitve.

POGOSTA VPRAŠANJA

Naše izkušnje so take, da po večini raje priporočamo kar izdelavo nove spletne strani. Razlog za to ni finančne narave. Do sedaj se je vedno izkazalo, da so popravki na strani (z izjemami kjer so bili popravki res minimalni) vzeli skoraj toliko časa in truda, kot bi vzela izdelava nove spletne strani ali trgovine.

Pri takšnih stroških je na novo izdelana spletna stran, z vsemi potrebnimi up-date-i in najnovejšimi smernicami izgleda, bolj dobrodošla rešitev, kot popravila nečesa, kar je lahko že pretečeno tako po uporabnosti kot po videzu.

V kolikor je vaša spletna stran narejena v WordPress CMS-ju in bi na spletni strani potrebovali menjati le minimalne vsebine kot so novi kontaktni podatki, menjava zemljevida ali menjava slik, bi vam poleg popravila/sprememb na strani priporočali tudi zakup izobraževalnih uric. Tako boste lahko v prihodnje sami urejali enostavnejše dele vaše spletne strani in njene vsebine. Žal poučevanja ne nudimo za vse CMS sisteme. Sporočite nam kateri CMS uporabljate, kakšne so vaše želje in dogovorili se bomo o možnih rešitvah.

To vprašanje je zelo široko. Precej je odvisno od tega, kaj si vi predstavljate kot tehnična popravila oziroma optimizacijo. Namreč če nam rečete le »Želeli bi, da je stran hitrejša«, vam brez temeljite analize in dolgotrajnega odkrivanja težav ne bomo mogli pomagati.

Kaj lahko v takšnem primeru naredite sami?

  • Preglejte težo slik na strani. Če so slike bannerjev težje od 500KB in če so slike izdelkov težje od 100KB potem vam za začetek priporočamo, da zmanjšate težo le teh.
  • V kolikor je stran potem še vedno počasna preglejte kateri vtičniki na strani se uporabljajo in kateri ne. Vse odvečne vtičnike izbrišite.
  • Če je stran še vedno počasna se obrnite na podjetje kjer imate strežnik in jih povprašajte kaj bi se dalo storiti za izboljšavo hitrosti strežnika. Ne odločajte se za Reseller verzije gostovanj. Za takšno gostovanje se odločite le v primeru, ko imate več spletnih strani in je vsaka od njih na drugi CMS – osnovi (Sol-CMS, WordPress, Joomla, …).

Definicija kdaj je stran hitra ali počasna je stvar polemik zadnjih nekaj let. Programi, ki ocenjujejo spletne strani imajo pogosto strežnike v tujini čez lužo. Takšni programi ne morejo pokazati realne slike za slovensko spletno stran, ki gostuje na Slovenskem ali Evropskem strežniku.

Tudi vsesplošni program LightHouse, ki »dokaj« realno ocenjuje kvaliteto spletne strani ima svoje pomanjkljivosti . Namreč hitrost spletne strani na mobilnih napravah ocenjuje še vedno na osnovi počasne spletne povezave 3G. Takšno povezavo najdete le še v nerazvitih predelih sveta. V Sloveniji smo po večini na 5G ali vsaj 4G omrežju.

Več o Lighthouse programu in zakaj le ta ocenjuje mobilno verzijo vaše spletne strani tako zelo nizko, si lahko preberete na spodnji povezavi.

Padec pozicij je realna in utemeljena skrb. Odlično pa je, da imamo danes postopke, ki nas pred hudim padcem lahko obvarujejo.

Med prijeme spada prav gotovo zahteva, da mora biti nova spletna stran vsebinsko, slikovno in strukturno boljša in bolj pregledna od obstoječe.

Nova spletna stran mora biti  SEO dovzetna. V kolikor se pri prenovi zamenja domena ali le url posamezne spletne podstrani, je potrebna uporaba stalnih re-direct-ov, ne pozabimo na optimizirano težo slik, pravilno poimenovanje le teh itd.

Torej če boste v novo spletno stran vložili trud, dodali kvalitetna besedila, (svetujemo vam seveda lahko tudi mi), in če ne boste krčili obstoječe vsebine vendar le to dodelali ali celo podaljšali in boste slike ter ostalo pripravili po prejetih navodilih, stran ne bi smela izgubiti pozicij, oziroma če smo bolj natančni, stran ne bi smela izgubiti pozicij za dolgo.

Pozicije bodo torej zanihale, vendar za krajše obdobje. Le te pa naj bi se, po vseh pravilih, nato postavile na podobna mesta kot pred prenovo spletne strani. Če je spletna stran zares kvalitetno izdelana in boljša od prejšnje in da vaša dejavnost nima ogromno konkurence, je velika verjetnost, da se vam pozicije na Googlu po prvem nihanju, lahko tudi izboljšajo.