SEO optimizacija za tujino

Za vsako podjetje je izjemnega pomena, da ga stranke enostavno in hitro najdejo v svojem najljubšem brskalniku. Prav temu je namenjena optimizacija spletnih strani. Ker je z globalizacijo konkurenčnost podjetij vse večja, je pomembno, da je optimizacija narejena tudi za tujino. Globalno SEO optimizacijo za tujino lahko zagotovimo na dva načina: lahko se odločimo za prevod spletne strani v različne jezike in tako targetiramo potencialne stranke v drugih državah, ali pa se odločimo za vzpostavitev domene v tuji državi, kjer želimo zasesti vodilna mesta v brskalniku. V obeh primerih je izjemno pomembno, da je optimizirana tudi sama spletna stran. Pri optimizaciji spletne strani za tujino se posvetimo najbolj iskanim besednim zvezam, ki jih dopolnjujemo z manj iskanimi, in tako ustvarimo mrežo besed, ki so v posamezni industriji tarča iskanja. Z njihovo pomočjo podjetje pripeljemo do vodilnih pozicij v iskalniku.

Globalni SEO

 

 

Meta opisi

Meta opisi

Kakovosten meta opis, ki vsebuje prave in široko iskane ključne besede (ter nekaj ključnih besed z manjšim obsegom iskanja), vašo spletno stran postavi na vodilna mesta v iskalniku. To pripomore k prepoznavnosti podjetja in večji prodajanosti produkta oz. storitve.

Ključne besede

Ključne besede

Ključne besede so pri optimizaciji izjemno pomembne, saj lahko z izbiro pravih pripomoremo k temu, da naša spletna stran zasede vodilna mesta v izbranem brskalniku. Tako povečamo prepoznavnost podjetja in storitve oz. produkta, ki ga le-to ponuja.

Opisi slik

Opisi slik

Ne smemo pozabiti na slike; ne samo zato, da potencialne stranke vidijo produkt in si ga tako lažje predstavljajo, pač pa tudi zato, ker lahko s pravilno izbiro ključnih besed v opisu slik prispevamo k višjemu mestu spletne strani v iskalniku.

 

Jeziki, v katerih ponujamo optimizacijo:

Slovenija

Slovenščina

Nemški

Nemščina

Italija

Italijanščina

Francija

Francoščina

Hrvaška

Hrvaščina

In drugi!

 

Konkurenca v tujini

Konkurenca v tujini je iz dneva v dan vse večja. Prav zato je potrebno poskrbeti za to, da je spletna stran dobro optimizirana. Tako privabite potencialne tuje stranke in jih pripravite do tega, da stopijo v stik z vašim podjetjem. Optimizacija mora biti kvalitetno izvedena za iskalnike v posameznih državah ter omogočiti razpoznavnost podjetja v tujini.

Domene za tujino

Izbira domene je zahtevna odločitev že za domač trg in tudi izbira domene za tujino ni nič kaj enostavnejša. Še posebej zahtevna je za tiste, ki o domenah ne vedo drugega, kot da gre za naslov, na katerem je dostopna spletna stran. Prvo izmed pravil pri registraciji domene za tujino je, da je podjetje nujno tudi nosilec domene. K dobri poziciji v iskalniku doprinese, če dodamo eno izmed ključnih besed v samo domeno. 

 
 
Študija primera

V zgornjem grafu je prikazana rast obiskanosti spletnega mesta minime-baby.it, ki je rezultat uspešne optimizacije.

Študija primera

Cilj SEO optimizacije spletnega mesta minime-baby.it je bil povečanje organskega obiska v Italiji. Iz grafa je razvidno, da se je obiskanost spletnega mesta v šestih mesecih znatno povečala, kar je posledica vztrajnega dela tako na ON-site kot tudi OFF-site optimizaciji.

470 %

Rast obiska v pol leta

1.

stran na Googlu za FRAZO »vaschetta da bagno«

76

novih besed na 1. strani Googla

 

Izstopite iz sivine povprečja.

Povejte nam o željah vašega projekta.