Pričnimo
projekt

Spletni donos banner

Kaj je ON SITE optimizacija spletnih strani

ON SITE optimizacija spletne strani obsega dela in postopke, ki jih moramo opraviti na spletni strani, da lahko pričakujemo dobre pozicije v iskalnikih. V grobem lahko ta dela razdelimo na:

 • Izbira ustreznega urejevalnika oziroma CMS programa,
 • primerna navigacija in struktura strani,
 • priprava kvalitetnih vsebin,
 • izbira in vnos osnovnih elementov optimizacije (naslov, ključne besede, meta opis),
 • primerna oblika vsebin (naslovi in podnaslovi, poudarjen tekst, alternativni teksti slik itd.),
 • gradnja notranjih povezav (ustrezno postavljene povezave v tekstu med posameznimi vsebinami),
 • ažuriranje strani z novimi svežimi vsebinami.

On-site optimizacija

Optimizacija spletnih strani

Optimizacija spletne strani je sestavljena iz dveh izredno pomembnih procesov, in sicer on site optimizacije, ki poteka na sami spletni strani, in off site optimizacije, pri kateri gre za zunanje elemente oziroma gradnjo povratnih povezav. S pomočjo optimizacije lahko izboljšate vaše rezultate na spletnih iskalnikih, pridobite več prometa na strani in pridobite več kupcev. V podjetju Vsisi d. o. o. imamo veliko izkušenj z optimizacijo spletnih strani. Leta izkušenj so nam pokazala, kako se pravilno lotiti profesionalne optimizacije v katerikoli branži in pri kateremkoli načinu poslovanja.

Spletna stran je ogledalo vsakega podjetja in dejstvo, da se pojavite na prvi strani iskalnikov, ali še bolje na samem vrhu, je lahko eden vaših najmočnejših adutov. Naše podjetje in naša SEO ekipa izvaja izključno t. i. ‘’White hat’’ optimizacijo, profesionalno optimizacijo, ki temelji na letih izkušenj in na rednih izobraževanjih v tujini.

SEO optimizacija prinaša veliko prednosti, zato je vredna vsakega truda in investicije. S pravilno optimizacijo boste poskrbeli, da se bo vaša spletna stran za vaše pomembne ključne besede znašla na prvi strani vašega spletnega iskalnika (v Evropi večinoma na Google). Na prvi strani Googla se zadržuje kar 94 % ljudi in če podjetja ni na prvi strani na Googlu, potem gre velika večina potencialnih kupcev in poslovnih partnerjev mimo vas. Investiranje v optimizacijo spletnih strani ima lahko izjemno in večkratno stopnjo donosa v primerjavi z drugimi vrstami trženja in promocije. Sicer pa, mi smo tu, da vam pomagamo in odpremo okno v digitalni svet ter vas postavimo na prvo stran Google za vse vaše besede!

On site optimizacija – temelj za nadaljnje delo

On site optimizacija spletne strani predstavlja temelj za nadaljnjo optimizacijo. Izvede se jo takoj na začetku, zajema pa prilagoditev spletne strani oziroma spletnega mesta iskalnikom. Pri tem je potrebno urediti naslednje elemente: domeno, strukturo spletišča in URL naslove, naslove, vsebine, meta podatke (naslov, meta opis in ključne besede), alt oznake (alternativno besedilo za multimedijsko gradivo), preusmeritve itd. On site optimizacija, torej, zajema procese, ki jih za izboljšanje pozicioniranja v Googlu lahko izvedemo na sami spletni strani. Pomemben korak pri in site optimizaciji spletne strani je izbira ustrezne domene. Najbolj pomembne za on site optimizacijo spletne strani pa so zagotovo kakovostne vsebine, ki se bodo nahajale na spletni strani.

Te morajo biti zanimive in edinstvene, vsebovati morajo relevantne podatke in biti koristne za bralca oziroma obiskovalca. Vsebine na spletni strani morajo nujno vsebovati ključne besede, ki najbolje opišejo dejavnost ali produkt, ki ga želi podjetje tržiti. Vse to predstavlja temeljni kamen oziroma podlago za izvajanje off site optimizacije, ki igra pri sami optimizaciji tudi večjo vlogo. Ko je, torej, on site optimizacija spletne strani končana, je potrebno začeti misliti na off-site SEO. Ta temelji na kakovostnih člankih z ravno pravo gostoto in vsebnostjo ključnih besed, ter linkbuildingu.

On-site in Off-site optimizacija

Kaj je optimizacija spletnih strani (SEO)?

SEO (ang. Search Engine Optimization) je kratica, s katero se opredeljuje področje upravljanja ugleda spletnih mest. Morda se sprašujete, zakaj je ugled tako zelo pomemben? Google in tudi vsi ostali spletni iskalniki razvrščajo zadetke iskanj od najbolj do najmanj relevantnih za vsako iskano frazo posebej. Z SEO optimizacijo pa poskrbimo, da se spletnim stranem v čim večji meri zagotovijo parametri, ki jih Google s svojim algoritmom prepoznava kot kvalitetne in jih za posledico tudi uvrsti višje v seznamu zadetkov.

Vas zanima, za koga je primerna SEO optimizacija? Za vse vrste spletnih mest! Z SEO optimizacijo se izboljšuje prodajna uspešnost spletnih trgovin ali prepoznavnost blogov. Ne glede na CMS, v katerem je spletno mesto zgrajeno (WordPress, Joomla, CMS po meri, …), je pisanje SEO člankov osnova za doseganje rezultatov izboljšave pozicij po Googlovem algoritmu. Če potrebujete kakovostno izdelavo spletne strani, ki bo primerno optimizirana, nas kontaktirajte. Dolgoletne izkušnje in več kot sto uspešnih projektov so zagotovilo, da boste nalogo zaupali strokovnjakom, ki vedo, kaj delajo!

Kako poteka optimizacija spletne strani?
 • Analiza stanja in konkurence
 • Priprava besed in besednih zvez
 • Izobraževanje strank in oseb, ki sodelujejo v procesu optimizacije strani
 • programerski popravki na spletni strani
 • Popravki vsebin in grajenje internih povezav
 • Priprava novih optimiziranih spletnih vsebin
 • Grajenje zunanjih povezav ali link building 
 • Izdelava sekundarne spletne strani v Vsi.si
 • Poročilo o rezultatih

Če želite izvedeti več o on site in off site optimizaciji spletne strani, stopite v stik z nami. Za vas lahko izdelamo spletno stran ali posodobimo obstoječo na tak način, da bo zanimiva spletnim iskalnikom in da jo bodo uvrstili na visoke pozicije.