Pričnimo
projekt

Spletni donos banner

ON-SITE OPTIMIZACIJA

Pojem on-site optimizacija zajema širok spekter dejanj na vaši lastni spletni strani. On-site optimizacija je tisti del optimizacije, kjer se v ozadju spletne strani prireja več faktorjev, ki vplivajo tako na uporabniško izkušnjo kot na ‘branje Googlovih robotkov’, kateri zaznajo bolj ali manj relevantno vsebino. Na podlagi Googlove zaznave le ta določi katera stran bo višje rangirana in do vsebine katere bo potencialni uporabnik lahko hitreje prišel. Celotni namen on-site optimizacije je, da je uporabniška izkušnja kar se da pozitivna, predvsem pa, da obiskovalec strani hitro pridobi konkretne odgovore na svoja vprašanja.

On-site optimizacija – par dejavnikov

Navajamo nekaj izmed najpomembnejših dejavnikov, ki zajemajo on site optimizacijo:

  • Kvalitetna besedila s ključnimi besedami (vsebina, ki bo vidna na strani, bodisi blog članki/novice ali pa opisi kategorij ipd.)
  • Čista programska koda
  • Hitrost nalaganja strani (na katere vplivajo velikost slik, video vsebin, animacije, dolžina programske kode,…)
  • Alt texti
  • Ustrezni meta podatki (naslov, opis,), ki morajo vključevati ključne besede za razlago vsebine, ki bo privabila več obiskovalcev
  • Primerno optimizirana stran za mobilne naprave
  • Notranje (interne) povezave, ki med sabo povezujejo sorodne vsebine

On-site optimizacija je ena izmed ključnih strategij optimizacije za spletno iskanje, saj pomaga izboljšati kakovost in relevantnost vsebine na spletni strani ter pomaga pri doseganju boljših rezultatov v iskalnikih.

REFERENCE

S PODROČJA OPTIMIZACIJE SPLETNIH STRANI

Oglejte si naše preteklo delo na SEO področju. Za vsako spodaj omenjeno stran, si lahko ogledate na kakšnih pozicijah so bile spletne strani na določeno ključno besedo. Ogljete si hitro analizo pred našim delom in po našemu delu.

Bi radi izboljšali obiskanost vaše spletne strani?
Potem ste na pravem mestu!

Pišite nam in dogovorili se bomo za sestanek, kjer boste izvedeli več o našo ponudbi na področu optimizacije spletnih strani.

POGOSTA VPRAŠANJA

On-site optimizacija je proces, s katerim izboljšamo spletno stran, da se poveča njen obisk in vidnost v spletnih brskalnikih. On-site optimizacija je pomembna, ker spletni iskalniki uporabljajo algoritme za ocenitev kakovosti spletne strani, da ugotovijo, kako visoko naj jo prikažejo v rezultatih iskanja.

Kakovostna vsebina je tista, ki uporabniku da konkreten odgovor na vprašanje oz. vsebino. Mora torej biti relevantna za občinstvo, ki ga želite doseči. Uporabljene morajo biti ključne besede, prav tako različni mediji (slike, videi). Vsebina naj bo lahko za branje in razumevanje.

Poskrbite, da bo vaša spletna stran enostavna in se bojo obiskovalci radi vračali nanjo. Stran naj se hitro nalaga (npr. velikost slik je lahko razlog za počasno nalaganje strani) in prilagojena naj bo mobilnim napravam. Kategorije naj bojo smiselno zastavljene.