Pričnimo
projekt

Kako ustvariti spletno stran in kako vzdrževanje strani vpliva na učinkovitost?

Izdelava spletnih straniKako ustvariti spletno stran, da bo le-ta učinkovita, funkcionalna in prijazna do obiskovalcev in potencialnih kupcev? V prvi fazi gre za to, da je internetno mesto prilagojeno potrebam blagovne znamke, da je grafična podoba privlačna ter da vsebine ponujajo vse potrebne informacije o izdelkih in storitvah. Hkrati je pomembno, da je stran tehnično brezhibna in se hitro nalaga, ne glede na to, ali gre za običajno stran, spletno trgovino ali prenovo strani. Gostovanje spletne strani na zmogljivih strežnikih poskrbi za to, da ne prihaja do prekinitev v povezavah ter izpadov, kar je še posebej pomembno, če gre za spletno prodajo, kjer kupci lahko nakupujejo vse dni v tednu. Zato nudimo tudi ažurno tehnično podporo, v primeru, da pride do zapletov. Profesionalno vzdrževanje spletnih strani pa vseskozi deluje v ozadju procesov in zagotavlja funkcionalnost in varnost.

 

Kako ustvariti spletno stran, da bo vedno aktualna in nadgrajena?

Kako ustvariti spletno stran

Registracija domen se opravi pred postavitvijo internetnega mesta. S tem stran pridobi URL naslov in domensko končnico. Pri registraciji domen tudi svetujemo, kakšno ime je najbolj primerno za predstavitev blagovne znamke ter, da bodo iskalniki ime zaznali in da bo končnica prilagojena tržišču. Ko je internetno mesto postavljeno, pa poskrbimo za nenehno vzdrževanje spletnih strani, ki vključuje implementacijo različnih sprememb in ažurnih nadgradenj oziroma posodobitev ter popravila aplikacij. 

Redne posodobitve zagotavljajo, da je internetno mesto varno pred zunanjimi spletnimi vdori ter da je stran v pravem času nadgrajena in zato vedno aktualna. Ažurno vzdrževanje spletnih strani zajema spremembe, kot je na primer dodajanje novih besedil, fotografij, podstrani in videoposnetkov ter spremembe v navigaciji ter prenosih datotek. Vzdrževalna dela zajemajo tudi tehnične in varnostne posodobitve, ki se spreminjajo na WordPress platformi.

 

Brezplačne spletne strani in njihove pomanjkljivosti

V primeru, da se podjetje odloči za samostojno postavitev brezplačne spletne strani, mora vedeti, da so pri tem tudi določene pomanjkljivosti. Na primer, registracija domen se mora opraviti pri drugem ponudniku, saj interaktivni vmesniki nudijo le gostovanje spletne strani v določenem zakupljenem obsegu. V naši digitalni agenciji pa ponujamo vse na enem mestu, saj skupaj z razvijalci ustvarimo spletno stran, registriramo domeno, poskrbimo za optimizacijo in vnos modulov ter internetno mesto priključimo znotraj strežnikov, s katerimi upravljamo. Profesionalno gostovanje spletne strani zagotavlja zanesljivost s številnimi varnostnimi mehanizmi, tehnično podporo ob morebitnim težavah ter možnost neomejenega podatkovnega prostora, kar je še posebej koristno, če se internetno mesto v prihodnosti širi in raste. Brezplačne spletne strani imajo tudi to pomanjkljivost, da ne nudijo popolnega nadzora nad upravljanjem vsebin in manj priložnosti za učinkovito SEO optimizacijo. Hkrati ne nudijo obnavljanja podatkov z rednimi varnostnimi kopijami.

  • Category :
  • Type :