Pričnimo
projekt

Kako ustvariti spletno stran in kako vzdrževanje spletnih strani vpliva na učinkovitost?

Kako ustvariti spletno stran, da bo le-ta učinkovita, funkcionalna in prijazna do obiskovalcev in potencialnih kupcev? Ne glede na to ali gre za običajno stran, spletno trgovino ali prenovo strani, so bistvenega pomena sledeče lastnosti: internetno mesto mora biti grafično privlačno in prilagojeno potrebam blagovne znamke, vsebine morajo vsebovati vse potrebne informacije o izdelkih in storitvah, ki jih prodajamo, stran pa mora biti tehnično brezhibna.

Gostovanje spletne strani na zmogljivih strežnikih poskrbi za to, da ne prihaja do prekinitev v povezavah ter izpadov, kar je še posebej pomembno, če gre za spletno prodajo, kjer kupci lahko nakupujejo vse dni v tednu. Zato v primeru morebitnih zapletov nudimo tudi ažurno tehnično podporo. Profesionalno vzdrževanje spletnih strani pa vseskozi deluje v ozadju procesov in zagotavlja funkcionalnost in varnost.

vzdrzevanje-spletne-strani

Kako ustvariti spletno stran, da bo vedno aktualna in nadgrajena?

Kako ustvariti spletno stran

Mnogi se sprašujejo le, kako ustvariti spletno stran, ne pa, kako jo v nadaljevanju tudi vzdrževati. Izrednega pomena je namreč, da je vsebina na internetnem mestu stalno posodobljena. To pomeni, da so na njej objavljene ažurne informacije in gradivo, ki bo obiskovalcu zanimivo. Nikomur ni v interesu brati člankov, ki so zastareli, ali pa brskati po izdelkih, ki jih že zdavnaj ni več na zalogi. Obiskanost bo zagotovo večja, če bodo občasno dodane nove slike, videoposnetki ali zanimivi članki.

Redno posodabljanje in preverjanje spletnih strani ter njihovega delovanja je ključno za uspešno opravljanje vseh funkcij. To je povezano z v semi vzdrževalnimi deli, kot so tehnične in varnostne posodobitve, ki se spreminjajo na WordPress platformi, preverjanje delovanja povezav, redno posodabljanje protivirusne zaščite, preverjanje morebitnih ranljivosti in podobno. Na medmrežju namreč zelo pogosto prihaja do vdorov, kraje podatkov in napadov zlonamerne programske opreme, zato je dobro, da za vzdrževanje spletne strani skrbi strokovnjak.

Potrebno se je tudi zavedati, da pod varnost uvrščamo varstvo osebnih podatkov, uporabo piškotkov in podobno. Ker s pravnimi zahtevami ni seznanjen prav vsak, je profesionalno gostovanje spletne strani najboljša rešitev. Tako bo obenem poskrbljeno za vaše internetno mesto ter podatke obiskovalcev. S preverjanjem spletnih strani tako zagotovimo, da ta ostaja relevantna ter kar se da uporabna in funkcionalna za obiskovalce.

Vsak, ki se odloči za gostovanje spletne strani, si želi, da bi kupci internetno mesto čimpogosteje obiskovali. Temu pa bo tako le, če bo poskrbljeno za dobro uporabniško izkušnjo. V primeru, da se bo vsaka podstran nalagala nekaj minut, da internetno mesto grafično ne bo prilagojeno mobilnim telefonom ali tabličnim računalnikom in da bo uporabniški vmesnik nelogičen, bo uporabnik spletno trgovino zelo hitro zapustil. Ker vsak obisk pomeni potencialni nakup, je potrebno storiti vse, da do tega ne bi prišlo. V naši digitalni agenciji skrbimo za ažurno vzdrževanje spletnih strani, zato naj vas ne skrbi, da bi izgubili kupca zaradi tehničnih nepravilnosti.

V kolikor vse deluje brezhibno, se lahko posvetimo rednemu pregledovanju, ocenjevanju in izboljševanju internetnega mesta. Ko uporabnik brez tehničnih zapletov prosto navigira po podstraneh, lahko na podlagi statistike ugotovimo, kaj kupce najbolj zanima. Ti podatki so zelo uporabni, saj vam pomagajo prilagoditi ponudbo, poleg tega pa dobite vpogled, katere članke obiskovalci radi prebirajo. Če so vsebine objavljene tudi na družbenih omrežjih, je uspeh internetnega mesta praktično zagotovljen.

 

Brezplačne spletne strani in njihove pomanjkljivosti

V primeru, da se podjetje odloči za samostojno postavitev brezplačne strani, mora vedeti, da so pri tem tudi določene pomanjkljivosti. Prva je zagotovo ta, da ni poskrbljeno za učinkovito SEO optimizacijo. Slednja je izrednega pomena, saj internetno mesto uvrsti na višje mesto v iskalnih rezultatih. Le redki kupci kliknejo na drugo stran Googla, zato je nujno, da so uporabljene ustrezne ključne besede, meta opisi, naslovi, podnaslovi in podobno. Profesionalno gostovanje spletne strani poleg tega zagotavlja, da se internetno mesto hitro nalaga.

Druga pomembna pomanjkljivost brezplačnih spletnih strani je, da nihče ne nudi tehnične podpore. To pomeni, da morate sami ves čas nadzorovati, ali vse deluje brezhibno. Vsaka (že manjša) napaka lahko vodi v izgubo potencialnega kupca, kar za vas predstavlja izgubo prihodka. Profesionalno vzdrževanje spletne strani je na dolgi rok ugodnejše, saj do takšnih tehničnih nepravilnosti ne pride.

brezplacne-spletne-strani

Se vam zdi, da bo vaše internetno mesto v prihodnosti rastlo in se širilo? Potem vam toplo svetujemo, da se odločite za profesionalno gostovanje spletnih strani, saj vam nudimo neomejen podatkovni prostor. Pri brezplačnhi straneh je v večini primerov le-ta omejen v zakupljenem obsegu. Čeprav vam to morda v tem trenutku zadostuje, pa je zelo verjetno, da bo v prihodnosti prišlo do težav. Če boste ažurno dodajali slike ter videoposnetke, bo zakupljen prostor zelo hitro pošel. V naši digitalni agenciji ponujamo vse na enem mestu, saj skupaj z razvijalci ustvarimo spletno stran, registriramo domeno, poskrbimo za optimizacijo in vnos modulov ter internetno mesto priključimo znotraj strežnikov, s katerimi upravljamo.

Prav tako je pri brezplačnih straneh potrebno vzeti v zakup, da ne nudijo številnih varnostnih mehanizmov, ki preprečujejo morebitne vdore in kraje podatkov. Ko do tega pride, je stanje lahko zelo težavno popraviti, zato je bolje, da delo prepustite nam. Mi vam zagotovimo stalno tehnično podporo ter obnavljanje podatkov z rednimi varnostnimi kopijami. Če bi do nekega napada vseeno prišlo, je vsebina vašega internetnega mesta na varnem. Ker imamo popoln nadzor nad upravljanjem vsebin, so skrbi, da bi ves vaš trud odplaval po vodi, odveč.

vzdrzevanje-spletnih-strani

  • Category :
  • Type :