Pričnimo
projekt

Nova spletna stran – ali samostojna izdelava spletnih strani prinaša rezultate?

Programiranje nove spletne strani

Na internetu lahko večkrat preberemo, da je nova spletna stran lahko postavljena le v enem dnevu, z minimalnim vložkom in vloženim trudom. Morda se za mnoga podjetja zdi to mamljiva ponudba, vendar obstaja veliko razlogov, zakaj je ta možnost slaba ideja. Namreč, izdelava spletne strani po meri zahteva kodiranje v ozadju in optimizacijo iskalnikov. Za ta opravila je potrebno razumevanje internetnih procesov, ki se ne vidijo, kot na primer privlačna grafična podoba.

Če se nova spletna stran ne pokaže med iskanjem na iskalniku Google, je bil ves trud zaman, saj je nihče ne bo našel.  Tako spletna stran za tuje trge kot za domač trg mora vsebovati tehnične elemente, ki izboljšujejo funkcionalnost mesta in posledično uporabniško izkušnjo kupcev oziroma obiskovalcev strani. Brez znanja o programiranju in številnih funkcijah, ki jih na primer ponuja WordPress interaktivni vmesnik, je to težje doseči.

Kako narediti spletno stran – lahko se lotite, ampak težave bodo z učinkovitostjo

Izdelovanje spletne strani

Interaktivni vmesniki in urejevalniki vsebin, na katerih je zgrajena nova spletna stran, omogočajo določene prilagoditve, vendar obstajajo omejitve, saj večina zakupljenih paketov ne ponuja veliko funkcij, s katerimi bi uporabnik lahko operiral, če bi želel dodajati bolj kreativne sheme, interaktivne funkcije in drugo. Izdelava spletne strani po meri ne vključuje le izbora barv in vnašanja besedila v podstrani na menijih. Razvoj je tudi tehnične narave, za kar je potreben čas in znanje, ki ga imajo profesionalni spletni razvijalci.

Celoten proces je usmerjen k temu, da je mesto učinkovito do te mere, da povečuje obisk in bazo strank. Spletna stran za tuje trge in domač trg, ki jo je ustvaril izkušen razvijalec, je videti bolj profesionalno, pravilno deluje in pusti pozitiven vtis na obiskovalce. Poleg tega so ta internetna mesta tudi zasnovana tako, da se prilagajajo mobilnim napravam.

Samostojna izdelava spletnih strani – lahko se lotite, ampak težave bodo z optimizacijo

Nova spletna stran mora biti privlačna iskalnikom, kot je Google, ki daje prednost optimiziranim internetnim mestom in jih zato uvršča višje. Namreč, nima smisla izdelati spletne strani, če se nato pojavi šele na deveti strani iskalnika in ima zato mnogo manj ogledov. Poleg tega profesionalna izdelava spletne strani po meri poskrbi za to, da je mesto prijazno do Googla. Googlova orodja, ki zajemajo tudi analitiko, so ključnega pomena za spremljanje učinkovitosti spletne strani, pri čemer SEO strokovnjaki merijo zastoje, čas nalaganja, prelomljene povezave in iskalni promet.

Optimizacija zahteva veliko znanja in izkušenj, zato da se pravilno oceni donosnost naložbe in posledično izboljša določene parametre, da bo na strani več obiska. Spletna stran za tuje trge in domač trg mora tudi biti ustrezno vzdrževana, zato da se lahko prilagaja posodobitvam brskalnikov ter težavam pri gostovanju na strežniku. Strokovnjaki poskrbijo za to, da internetno mesto brezhibno deluje in ne prihaja do prekinitev v povezavah.

samostojna izdelava spletnih strani

  • Category :
  • Type :