Pričnimo
projekt

Kako narediti spletno stran, ki bo privabila čimveč obiska?

Kako narediti spletno stran, se sprašujejo mnogi, ki začenjajo s svojo podjetniško potjo. Pregledna stran oz. trgovina je ključnega pomena, saj se v današnjem času večina produktov in storitev proda preko spleta. Seveda pa le postavitev ni dovolj, saj morajo vsi elementi in gumbi delovati, poleg tega pa mora biti na njej zbrana kvalitetna vsebina, ki bo kupca prepričala v nakup.

Vsebovati mora lepe slike oz. estetske prikaze izdelkov, kvalitetne opise, informativno vsebino in standardiziran način za opravljanje povpraševanj, rezervacij in samega nakupa. Že na prvi strani mora biti predstavljeno bistvo podjetja oz. izdelkov, ki jih ponujamo, saj se kupec že v 4 sekundah odloči, ali bo nadaljeval z brskanjem ali pa preprosto prtisnil križec.

Če vas zanima, kako narediti spletno stran, ki bo izpolnjevala vse naštete kriterije, je najbolje, da delo prepustite nam. Ukvarjamo se z izdelavo spletne strani v WordPress, z izdelavo po naročilu in s predelavo oz. dopolnitvijo obstoječe spletne strani, poskrbimo pa tudi za vzdrževanje spletnih strani.

Kako narediti spletno stran
Kako narediti spletno stran

Najugodnejša možnost je izdelava spletne strani v WordPress

Si želite internetnega mesta, ki bi bilo oblikovano v kratkem času, a bi vseeno izgledalo zelo privlačno? Najenostavnejši odgovor na vprašanje »kako narediti spletno stran« je na podlagi že oblikovane, kvalitetne WordPress teme. Čeprav je to najcenejša opcija, saj dodatno programersko delo ni potrebno, pa to ne pomeni, da boste prodali manj izdelkov. Ker bomo prisluhnili vsem vašim željam in celoten videz prilagodili celostni grafični podobi podjetja, bo pritegnila pozornost številnih kupcev.

Kako narediti spletno stran v WordPress -u?

Če boste delo prepustili nam, bo celoten projekt razdeljen na 9 korakov:

 • začetni sestanek
 • izbiranje teme
 • izdelava strukture
 • zbiranje povratnih informacij
 • priprava kvalitetne vsebine
 • postavitev internetnega mesta
 • dodajanje vsebine
 • dogovori pred objavo
 • zaključek projekta

Takoj, ko se bomo dogovorili za sodelovanje, se bomo srečali na prvem, uvodnem sestavku. Takrat boste imeli priložnost opisati, česa si sploh želite. Svetujemo vam, da o tem že prej malce razmislite, saj tako ne bomo izgubljali dragocenega časa, internetno mesto pa bo že takoj oblikovano skladno z vašimi zahtevami.

Na podlagi vaših želja in potreb bomo izbrali nekaj tem, za katere menimo, da bi se dobro podale k celostni podobi vašega podjetja. Če vam nobena izmed njih ne bo všeč, lahko brez težav pošljete povezavo do kakšne vam všečne trgovine. Ker želimo, da ste s končnim izdelkom zadovoljni, jo bomo preučili in naredili novo selekcijo tem.

V 3. koraku bomo že kar dobro poznali vaše podjetje in izdelke oz. storitve, ki jih ponujate, zato bomo pričeli z izdelavo strukture. To pomeni, da bomo na podlagi teme, dogovorjene vsebine in celostne grafične podobe podjetja izdelali strukturo glavnih podstrani.

Po končanem postopku vas bomo prosili za povratne informacije. Zaželjeno je, da pregledate vse podrobnosti in elemente ter nam zaupate, kaj moramo popraviti. Želimo si, da bi vam bilo internetno mesto zares všeč, zato se ne bojte delitve lastnega mnenja. Z veseljem bomo spremenili vse, s čimer ne boste zadovoljni.

Mi se bomo takoj lotili dela, na vas pa bo, da pripravite kvalitetno vsebino. Dali vam bomo natančna navodila, kaj vse potrebujemo – npr. kakšna naj bosta kvaliteta in velikost slik, koliko jih pričakujemo in podobno. Medtem, ko boste zbirali vsebino, bomo mi že pričeli z izdelavo spletne strani v WordPress.

Zakupili bomo domeno in strežnik ter izdelali delovno domeno, na kateri bomo začeli graditi. Naložili bomo tudi CMS sistem, vklopiili izbrano temo in izdelali osnovo na podlagi že izdelane strukture. V tem času vas bomo prosili, da nam pošljete vsaj del vsebine. V kolikor spletno stran že imate, boste imeli precej manj dela, saj bomo večino besedil lahko črpali od tam.

Pred objavo pa bomo spet potrebovali vašo pomoč v obliki povratnih informacij. Poslali vam bomo delovno domeno, vi pa boste podali svoje mnenje. Skupaj se bomo dogovorili tudi o zadnjih podrobnostih, kot so politika zasebnosti, besedilo o piškotkih, plačilni sistemi, načini računanja poštnine in podobno. V tej fazi bomo res aktivno sodelovali, zato naj vas ne skrbi, da česa ne bi znali ali vedeli.

Po zaključku projekta bomo internetno mesto objavili, poskrbeli za SSL certifikat ter vas nagradili z izobraževalnimi uricami. Pokazali vam bomo, kako vse skupaj deluje, tako da boste lahko sami dodajali nove slike in besedila.

izdelava spletne strani v WordPressizdelava spletne strani v WordPress

Izdelava po naročilu je precej kompleksnejša

Vas zanima, kako narediti spletno stran, ki ne temelji na WordPress temi? Takšen način je sicer redkejši, a kljub temu popolnoma izvedljiv. Zavedati se je le potrebno, da je precej dražji od oblikovanja po predlogi, saj je v celoti prilagojen vašim željam in potrebam. Če želite, da bo design izdelal zares dovršeno, da bo celotna struktura delovala, kot je treba, da bo prilagojen različnim ekranom (telefonom, tablicam, manjšim in večjim monitorjem), je potrebno vložiti ogromno dela. Izdelava  spletne strani po meri je zelo kompleksna naloga, pri kateri morajo sodelovati oblikovalci, programerji in stranka.

Kako poteka izdelava po naročilu?

Podobno kot pri oblikovanju na podlagi predloge, lahko projekt razdelimo na več korakov:

 • uvodni sestanek
 • izdelava strukture in designa
 • postanitev internetnega mesta
 • dodatna programerska dela
 • dogovori pred objavo
 • zaključek projekta

Uvodni sestanek je v tem primeru še kompleksnejši, kot v prejšnjem primeru, saj je potrebno doreči ogromno malenkosti. Razmisliti je potrebno o povezavi med trgovino in računovodskih programom, o tem kdo bo skrbel za vzdrževanje spletnih strani, o osnovah designa, postopku delovanja, dodatnih gumbih itd. Ker ni že oblikovane teme, je potrebno začeti povsem od začetka, kar lahko traja precej časa.

Na podlagi vaših želja bomo nato izdelali design in strukturo trgovine po meri. Takoj, ko bo oblikovana, vam jo bomo poslali in prosili za vaše povratne informacije. Na tej točki boste morali biti pozorni na vse malenkosti, da jih čimprej popravimo.

V naslednjem koraku bomo izdelali osnovo, kateri bomo dodali vsebino, ki nam jo boste priskrbeli vi. Šele, ko bodo vključeni vsi elementi, bomo nadaljevali z dodatnimi programerskimi deli, kot so npr. povezava z računovodskim programom, izdelava gumba za povpraševanje in podobno.

Pred končno objavo bomo izvedli še različne teste in dodali malenkosti, na katere ste morda prej pozabili. Šele, ko boste z izgledom in funkcionalnostjo zadovoljni ter, ko bo stran prevedena v več jezikov (če boste to želeli), bomo trgovino objavili. Tako kot v prejšnjem primeru, vas bomo nagradili z izobraževalnimi uricami.

Ne pozabite na vzdrževanje spletnih strani

Mnogi se sprašujejo le, kako narediti spletno stran, pozabijo pa na samo vzdrževanje, ki je bistvenega pomena za uspešno poslovanje. Kupec, ki išče določen izdelek, bo najprej kliknil na povezavo, ki se bo nahajala v prvih zadetkih na Googlu. Na drugo stran najverjetneje ne bo zašel, zato je zelo pomembno, da poskrbimo za dobro optimizacijo. Tudi, ko dejansko začne z brskanjem po naši trgovini, ga mora le-ta takoj pritegniti.

V kolikor za vzdrževanje internetnega mesta ne bo poskrbljeno, se bo vsaka podstran počasi nalagala, na različnih ekranih bo čudno prikazana, na njej ne bo nobenih uporabnih informacij itd. Posledično bo kupec stran hitro zapustil, vi pa boste izgubili potencialno stranko. Ker vemo, da si tega ne želite, vas vabimo, da delo prepustite nam. Mi bomo z on-site in off-site optimizacijo poskrbeli, da bo internetno mesto privabilo čimveč obiska, kar bo zagotovo vodilo v več nakupov. Pišite nam in dogovorili se bomo za vam najbolj privlačno opcijo.

vzdrževanje spletnih strani
vzdrževanje spletnih strani
 • Category :
 • Type :