Kako izdelati spletno stran in kakšen je proces za postavitev spletne strani?

Oblikovanje in izdelava spletnih strani vključuje več procesov, pri katerih sodelujejo programerji, grafični oblikovalci, specialisti za marketing, pisci besedil in drugi. Postavitev spletne strani ne zajema le zakupa predloge in vnašanja besedila ter slik, temveč je potrebno poskrbeti za oblikovno skladnost in privlačno grafično podobo, vstavitev elementov, ki predstavljajo blagovno znamko, povezave na profile socialnih omrežij, navigacijo, tehnično brezhibnost in številne druge elemente, ki pripomorejo k temu, da je stran hitro odzivna, prijazna za uporabnike in pregledna. 

Enako velja za postavitev spletne trgovine, pri čemer pa je potrebno stran zasnovati tako, da je proces od izbora produktov do opravljenega nakupa čim bolj enostaven in prilagojen kupčevim potrebam. Za vidnost in čim večji obisk na strani pa je zadolžena optimizacija internetne strani, ki je nekoliko dolgoročnejši projekt, vendar postopoma zagotavlja dobre rezultate na pozicijah iskalnikov.

Postavitev spletne strani

Kako izdelati spletno stran od analize do grafične podobe?

Kako izdelati spletno stran, da bo le-ta funkcionalna in hkrati estetska? Celoten postopek se prične z načrtovanjem. Z našimi naročniki se najprej pogovorimo o njihovih potrebah in željah ter o tem, na kakšen način želijo, da se predstavi njihova blagovna znamka ter, ali potrebujejo še katere druge funkcije, kot so na primer e-novice. Za profesionalno postavitev spletne strani je tudi pomembno, da analiziramo ciljno skupino in konkurenco ter se osredotočimo na ključne besede, ki predstavljajo storitve in izdelke podjetja. Optimizacija internetne strani se namreč prične že z vnosom osnovnega besedila, kot so začetne sheme in predstavitvena stran. 

Temu sledi grafično oblikovanje in izdelava spletnih strani, kjer sodelujejo oblikovalci in programerji, zato da bi ustvarili strukturno in grafično podobo, ki že na prvi pogled predstavlja dejavnost podjetja.

Izdelava spletnih strani

 

Kako izdelati spletno stran od vnosa vsebin do vzdrževalnih del?

Ko je grafična podoba in struktura izdelana, postavitvi spletne strani sledi vnos vsebin in uporabnih modulov, kar je še posebej pomembno za postavitev spletne trgovine, ki potrebuje odzivnost, hiter dostop do informacij in prilagodljivost. To so lahko moduli za pomoč uporabnikom, celoten proces vpisovanja podatkov pri nakupu, primerjave cen, predlogi za podobne izdelke iz ponudbe in drugo. Sicer pa postavitev spletne trgovine in spletnih strani sloni na WordPress vmesniku ali SolCMS urejevalniku vsebin, kar podjetjem omogoča, da lahko sami enostavno dodajajo nova besedila, slike, posnetke in nove izdelke. V tem procesu je pomembna tudi optimizacija internetne strani, pri čemer poskrbimo, da so vsebine prilagojene iskanim ključnim besedam in da meta podatki ustrezajo Googlovim algoritmom. Nenazadnje skrbimo tudi za vzdrževanje strani, da lahko zagotovimo hitrost nalaganja in varnost pred spletnimi vdori.

  • Category :
  • Type :