Optimizacija spletnih strani za povečanje prodaje

SEO optimizacija spletnih strani je ključna za povečanje števila povpraševanj in povečanje prodaje. Kaj sploh je spletna optimizacija in za kaj se uporablja? Beseda optimizacija spletnih strani je v SSKJ definirana kot "narediti, da kaj postane glede na dane možnosti najugodnejše, najboljše", v našem kontekstu pa se ta proces nanaša na spletne strani. V tujini se uporablja tudi izraz search engine optimization oziroma bolj znana kratica SEO. S tem, ko spletno stran optimiziramo, poskrbimo, da bo bolj vidna v rezultatih iskanja spletnih iskalnikov. Kaj to pomeni? Ko bo vaša potencialna stranka v spletni iskalnik Google vpisala neko ključno besedo ali frazo, bo vaše podjetje našla na vrhu neplačljivih rezultatov. Številne raziskave kažejo (pa tudi vsi to vemo že iz lastnih izkušenj), da si ljudje ogledajo le prvih nekaj rezultatov in ostale preskočijo. Na drugo stran rezultatov se le redko podajo. S tem, ko si zagotovite prve pozicije, privabite na svojo stran tudi veliko večino radovednih uporabnikov. Posledica je znatno povečan obisk, organski in zainteresirani obiskovalci ter izboljšana prodaja oziroma poslovanje vašega podjetja. Sama izdelava spletnih strani brez načrtovane SEO strategije spletnih strani pomeni, da bo vaša spletna stran ostala nevidna v množici konkurence, česar pa si najbrž ne želite. Glede na podatke VeriSign je vsak mesec registriranih več deset milijonov novih spletnih naslovov (domen) - to je več kot 100.000 vsak dan. Kako vas lahko stranke najdejo v poplavi tolikih spletnih strani na internetu? Odgovor je optimizacija spletne strani! 

Stopite v stik

Vas zanima optimizacija spletnih strani
in internetnih trgovin?

SEO optimizacija internetnih strani

Zakaj se SEO optimizacija spletnih strani splača?

Pomislite, koliko ljudi uporablja Google! Podatki iz leta 2021 kažejo, da je na dan izvedenih 6.3 milijard poizvedb in več kot 73.000 na sekundo. Samo v Sloveniji se seveda izvede manj iskanj, a so številke še vedno visoke. Vse to priča k pomembnosti spletne optimizacije. Samo izdelava in obstoj spletnih strani ni dovolj, ključna je pravilna optimizacija spletnih strani, če spletna stran ni ustrezno optimizirana, potem nima dobrih pozicija na spletnih iskalnikih, torej brez dobrih pozicij na spletu, ni povečanja prodaje! Taka izdelava vam ne bo prinesla donosa, ki si ga želite. Če si že gradite svojo digitalno prezenco, potem poskrbite, da stvar ne bo narejena le na pol. V Vsi.si poskrbimo za individualno SEO strategijo, prilagojeno vašemu podjetju in panogi delovanja, ki vas bo ponesla do samega vrha v Googlu. 

Metode optimizacije spletnih strani

Kako točno deluje optimizacija spletnih strani? Metode so odvisne od značilnosti spletnih iskalnikov, za katerega si želimo, da bi našo stran rangiral višje. Vsak iskalnik ima svoj algoritem in pravila glede tega, kako ocenjuje in razvršča zadetke. Ta pravila ponavadi niso javno znana, zato je optimizacija spletnih strani - SEO do neke mere vedno odvisna od ugibanja in predvidevanja. Algoritem se tudi stalno spreminja in izpopolnjuje. Izkušeni strokovnjaki pa vseeno vemo, kaj Google nagrajuje in česa ne mara! S tem znanjem se je potrebno nato lotiti optimizacije individualne spletne strani. SEO obsega prirejanje besedila na strani (da tekst vsebuje relevantne ključne besede), meta oznak, HTML struktur in URL-jev. Prav tako se osredotoča na grajenje povezav iz zunanjih spletnih strani (npr. socialnih omrežij ali podpornih blogov). Namen vsega tega je povečanje relevantnosti spletnih strani za iskalnike. Google relevantne strani nagradi z najboljšimi pozicijami.  
Off-site in on-site optimizacija
SEO optimizacija internetnih strani

Optimizacija spletnih strani, kaj kaže statistika?

Rezultati statističnih analiz potrjujejo kako pomembna je optimizacija spletnih strani. 1 izmed 6 oseb na svetu redno uporablja Google, več kot polovica uporabnikov pa za iskanje uporablja mobilne naprave. Uporabniki se v 94% časa fokusirajo predvsem na organske (torej neplačane) rezultate. Kombinacija plačanega oglaševanja in osredotočenosti na optimizacijsko strategijo je pogosto odlična rešitev za pridobivanje novih strank. A organski rezultati še vedno kraljujejo. In do njih lahko pridemo le s pravilno optimizacijo!
 

Naj bo vaša spletna stran donosna! Stopite v kontakt z nami.

Lastniki podjetij se še vedno ne zavedajo, kako pomembna je optimizacija spletnih strani.

 

Postopek optimizacije spletne strani

Analiza SEO Konkurence

ANALIZA STANJA IN KONKURENCE

Na začetku procesa optimizacije spletnih strani je potrebno določiti strategijo spletnega nastopa. Analiza je pomembna predvsem pri novih spletnih mestih. Z določitvijo ciljne publike in priložnosti v spletnem prostoru, na katere je konkurenca pozabila, se pripravi fokus.
1
Optimizacija spletnih strani

PRIPRAVA BESED

Optimizacija spletnih strani se prične pri grajenju besed in besednih zvez. Fokus opredeljuje izgradnjo baze vseh ključnih besed, s katerimi stranka želi priti na prvo stran na Googlu. Naša posebnost je (poleg glavnih ključnih besed) osredotočenost na t. i. long tail-e. Pomembna je vsaka fraza, ki jo potencialen kupec vpiše v spletni iskalnik Google.
2
Optimizacija spletnih strani

IZOBRAŽEVANJE STRANK

Naše delo zahteva veliko komunikacije z naročniki. Dela ne opravljamo enostransko, ampak vedno poskrbimo, da stranke razumejo potek SEO optimizacije spletnih strani. Tako lahko tudi same poskrbijo za pravilno umestitev elementov na spletno mesto.
3
 
Optimizacija spletnih strani

PRIHAJAJOČE AKTIVNOSTI

Naša ekipa redno spremlja trende digitalnega marketinga in inovacij na področju SEO optimizacije. Z vsakoletnimi izobraževanji naših strokovnjakov pokrbimo, da optimizacija spletnih strani poteka v skladu z najnovejšimi standardi. Google zahteva aktivnosti na spletnih straneh
5
Poročilo o rezultatih SEO Storitev

POROČILO O REZULTATIH

Vsaka pravilna aktivnost prinaša rezultate, kar pomeni, da se spletna stran dviguje med rezultati zadetkov na Google. Z namenom čim bolj transparentnega sodelovanja na koncu vsakega meseca posredujemo poročilo o opravljenem delu ter rezultatih, ki jih je prinesla optimizacija spletnih strani SEO.                                                                      
4

 

 

Zakaj nam zaupati optimizacijo vaše spletne strani?

SEO je naša specialiteta in nekaj, s čimer se ukvarjamo že več kot 10 let. Mesečno izvajamo optimizacijo za vodilna slovenska in tuja podjetja, ki uspešno poslujejo na konkurenčnih področjih industrije, storitvenih dejavnosti, gradbeništva, trgovine itd. Vsakemu projektu se posvetimo individualno, da s skupnimi močmi in v sodelovanju z naročnikom izdelamo kar najboljšo SEO strategijo - tako, ki bo prinesla želene rezultate in bo hkrati ustrezala naročnikovemu budgetu. Stopite v stik z nami! 
 

On site optimizacija spletnih strani

 

Optimizacija on site je nekaj, česar ne smemo zanemariti. Z meta podatki Googlu sporočimo vsebino svoje internetne strani, prav tako pa pripomoremo k boljši optimizaciji vsebin. Pomembna so tudi vidna besedila, namenjena tako uporabnikom kot iskalnikom. Teksti morajo biti kakovostni in naravni ter hkrati vsebovati izbrane ključne besede. On site SEO vključuje različne procese. Eden pomembnejših korakov - poleg kakovostnih vsebin - je tudi izbira ustrezne domene. On site predstavlja temelj za nadaljnje delo – off site optimizacijo!

Off site optimizacija spletnih strani

 

Off site optimizacija spletnih strani ali grajenje linkov, povezav iz kvalitetnih spletnih strani, ki imajo dobro avtoriteto in kvalitetne tematsko povezane članke. Tukaj gre za pisanje SEO člankov, kjer je potrebno paziti na uporabo ključnih besed in ustrezno gostoto besed. Z grajenjem povezav (linkbuilding) se članke poveže s stranjo podjetja. Posledica so boljše uvrstitve v Googlu in sorodnih iskalnikih. Oba vidika SEO sta zelo pomembna in najbolje delujeta v kombinaciji. 

Stopite v stik

 

Optimizacija spletnih strani za povečanje prepoznavnosti podjetja

Optimizacija spletnih strani pomaga pri grajenju blagovne znamke podjetja. V podjetju Vsi.si d.o.o. svetujemo, da najprej zgradimo celovito bazo vseh besed in besednih zvez, za katere je spletna stran lahko prva na Google. SEO optimizacija strani je proces, pri katerem je ob poznavanju Googlovega algoritma in s primernimi prijemi in tehnikami možno doseči, da bo vaša spletna stran vedno vidna na prvih mestih, karkoli bo potencialen kupec vpisal v spletni iskalnik Google, prav ta prisotnost med prvimi rezultati, pa pomaga pri grajenju blagovne znamke podjetja. Že sam proces izdelave spletnih strani, pa je odločilen, kako obiskana bo vaša spletna stran preko spletnih iskalnikov.

 

SEO optimizacija spletnih strani

Optimizacija spletnih strani pomeni, da pri izdelavi spletnih strani ali ob rednih mesečnih aktivnostih upoštevamo zahteve spletnih iskalnikov, njihovega algoritma, saj je to edina pot, da spletne strani umestimo na visoka mesta na Google, kar je ključno, da spletne strani postanejo obiskane. Za uspešnost prodajanja storitve ali produkta danes zgolj spletna stran več ni dovolj. Spletna stran mora biti, poleg tega, da je estetska, pregleda in varna, mora biti pozicionirana čim višje v spletnih iskalnikih. To pomeni, da morate poskrbeti za SEO optimizacijo vaše strani. Na spletu lahko najdete veliko ponudnikov izdelave spletnih strani in optimizacije, ki obljubljajo nemogoče rezultate. Če ste pravkar stoplili na poslovno pot in se izdelave ter optimizacije vaše spletne strani lotevate prvič, priporočamo, da izberete kvalitetnega ponudnika. Optimizacija spletnih strani je delo za strokovnjake, saj bo le profesionalec na področju SEO optimizacije lahko vašo spletno stran prilagodil tako, da bo iskalnikom in uporabnikom prijazna. V podjetju Vsi.si d. o. o. imamo z optimizacijo spletnih strani veliko izkušenj in veliko kilometrine. Ponujamo vam ne le SEO optimizacijo strani, vašo spletno stran lahko izdelamo po pravilih SEO, da bo bolj prepoznavna na spletu in da se bo uvrščala na visoke pozicije na Googlu. Cenik naših storitev je ugoden, storitve pa opravljene nič manj kot profesionalno. Če se torej ubadate s problemom neprepoznavnosti vaše spletne strani ali pa potrebujete kakovostno izdelavo spletne strani, vam v podjetju Vsi.si d. o. o. lahko pomagamo. Ugoden cenik za izdelavo in optimizacijo strani.

SEO optimizacija
SEO optimizacija spletnih strani

Optimizacija in priprava spletnih vsebin na strani SEO

Vas zanima, zakaj so nekatere spletne strani prikazane že takoj med prvimi zadetki na Googlu in jih zelo hitro odkrijemo, nekatere pa ostajajo v ozadju? Odgovor je SEO optimizacija strani. Obstaja nekaj tehnik SEO pisanja vsebin, ki jih objavljamo na spletnih straneh, s pomočjo katerih se spletne strani pojavljajo med najvišjimi zadetki na spletnem brskalniku. Tehnike preprosto imenujemo SEO optimizacija spletnih strani. SEO vsebine morajo, poleg tega, da imajo dobro HTML kodo, tudi dobro interno povezane. V našem podjetju optimizaciji strani posvečamo veliko pozornost. Našim strankam smo s pomočjo kakovostne in učinkovite SEO kampanje uspeli drastično povečati promet. Če ste tudi sami mnenja, da ostajate pozabljeni in nevidni v množiti konkurenčnih spletnih strani, nas kontaktirajte. Optimizacija spletnih strani s podjetjem Vsi.si je pot pred konkurenco na spletu in to na cenovno ugoden in učinkovit način. Preverite cene v podjetju Vsi.si.

Kaj je optimizacija spletnih strani?

Optimizacija spletnih strani pomeni oblikovanje takšne spletne strani, da se uvrsti na visoke pozicije v spletnih iskalnikih. V splošnem velja, da boljša uvrstitev pomeni tudi več obiskovalce, več obiskovalcev pa pomeni več potencialnih strank. SEO (search engine optimization ali slovensko optimizacija spletnih strani) je postopek, s katerim dosežemo visoke pozicije. Gre za dinamičen proces in ne enkratno rešitev, saj se splet in pravila brskalnikov oziroma algoritmi iskalnikov neprestano spreminjajo, da bi uporabniku postregli s najbolj relevantnimi zadetki. Če je vaša spletna stran ustrezno optimizirana na ključne besede, ki morajo biti premišljeno izbrane, obstaja velika verjetnost, da se bo uvrstila na visoke pozicije v iskalniku. Iskalni zadetki so lahko organski in plačljivi. S pomočjo plačljivih oglasov lahko vaša spletna stran sicer hitro zasede visoke pozicije, vendar to ni dolgoročna rešitev. Le optimizacija strani oziroma spletnega mesta vam omogoča konstantno prisotnost na visokih mestih med iskalnimi zadetki. Vsem spremembam na spletu se prilagajamo tudi v podjetju Vsi.si d. o. o. in smo vedno v koraku z najnovejšimi trendi na področju spletnega marketinga, cenik pa je prijazen naročniku. Optimizacija spletnih strani zajema različne prilagoditve na vaši spletni strani, ključne besede v vsebinah, povratne povezave, naslove spletnih strani, imena domen in še veliko tega. Optimizacija strani se deli na dva ključna dela, in sicer on site optimizacijo (ta poteka na spletni strani) in off site optimizacijo (ki poteka izven spletne strani).

SEO optimizacija internetnih strani

 

 

SEO optimizacija spletne strani on site

SEO optimizacija on site pomeni optimizacijo same spletne strani, ki se začne z izbiro imena domena, ki mora birti jasno, kratko in dobro opisno. Izredno pomembno pri on site optimizaciji strani so vsebine in naslovi. Pri tem je bistveno, da se izbere ključne besede, ki najbolje opisujejo vašo dejavnost ali produkt, ki ga želite tržiti. V sklopu on site optimizacije stani se morajo urediti tudi oznake za multimedijsko gradivo, preusmeritve, zemljevid spletnih strani itd.

Stopite v stik

SEO optimizacija spletne strani off site

Naslednja stopnja optimizacije strani je off site optimizacija, ki je veliko bolj kompleksna kot on site optimizacija strani. Pri tej stopnji optimizacije je ključnega pomena to, da je izvajalec optimizacije seznanjen z vsemi pravili in spremembami spletnih iskalnikov. Off site optimizacija poteka zunaj spletnega mesta in je ključna za vaš uspeh. Gre za ustvarjanje povratnih povezav oziroma link building. Povratne povezave lahko pridobite iz različnih virov, med najbolj priljubljenimi so vsekakor blogi, spletni imeniki, portali, forumi ipd. Prehitite konkurenco na spletu po ugodni ceni.

 

S SEO optimizacijo strani bo brskalnik vašo spletno stran prepoznal in jo uvrstil više

Google, Bing, Yahoo, Najdi.si in druge spletne brskalnike vsak dan uporablja na milijone ljudi, ki s pomočjo ključnih besed, ki jih v brskalnik vpisujejo, poskušajo priti do želenih zadetkov. Že samo na spletnem brskalniku Google se dnevno izvede preko 6 milijard iskanj. V našem podjetju s kvalitetno optimizacijo spletne strani poskrbimo, da bo Google vašo spletno stran zaznal, prepoznal in jo uvrstil visoko med zadetki, spletna stran pa bo tako na vidnem mestu za vse ljudi, ki bi se radi seznanili s storitvami oziroma produkti, ki jih ponujate. Na naši spletni strani si lahko ogledate tudi cenik optimizacije spletne strani oziroma celotno ponudbo storitev, ki smo jih pripravili za vas. Stopite v stik z nami in svetovali vam bomo!

Izstopite iz sivine povprečja.

Povejte nam o željah vašega projekta.