Pričnimo
projekt

Spletni donos banner

Izdelava spletnih strani: cena ni garancija kakovosti

Kaj pomeni cena izdelave spletnih strani? Zaobjema znanje in izkušnje, ustvarjalne predloge, čas, i ga izvajalec nameni vašemu projektu. Cena izdelave spletnih strani je lahko nekaj sto ali pa nekaj tisoč evrov.

Mnoga podjetja ne razumejo pomena izdelave spletnih strani, ceno stiskajo in znižujejo na minimum. A tudi visoka cena ni garancija kakovosti.

Zakaj torej zaupati izvajalcu izdelave spletne strani, cena katere je lahko tudi mesečni zaslužek vašega podjetja? Še posebej za mala podjetja je strošek relativno visok. A naložba se obrestuje.

Cena izdelave spletne trgovine

Navajamo nekaj razlogov:

 • Strokovna izdelava spletne strani je po ceni, korektno postavljeni, dobra naložba. Izvajalec bo vaše podjetje spoznal, se z vami pogovoril in predlagal strukturo spletne strani, ki je primerna.
 • Če prodajate izdelke, bodo predlagali spletno trgovino. Za podjetja, ki ponujajo storitve, bo spletna stran usmerjena v predstavitev le-teh. Narejena mora biti skladno s sodobnimi smernicami spletnega oblikovanja in grafike.
 • Vaše potencialne stranke vas morajo hitro najti na spletu. Zaradi tega mora ponudnik pripraviti takšno zasnovo spletne strani, da omogoča hitro iskanje in visoko uvrstitev v iskalnikih. Tudi to so strokovne zahteve, ki jih mora poznati.
 • Visoke uvrstitve na brskalnikih pomenijo, da je prav vaše podjetje tisto, ki ga najprej opazi na tisoče oči, ne glede na lokacijo. To je težko zagotoviti z drugimi vrstami oglaševanja. Ravno zato je izdelava spletnih strani po ceni, postavljeni rezultatom primerno, dobra naložba.

Višja cena izdelave spletnih strani ne pomeni boljše kvalitete

Kot že omenjeno, se vam cena izdelave spletne strani povrne na dolgi rok. Kakovosten in izkušen ponudnik bo to znal oceniti, vi pa boste zaradi vloženega denarja sčasoma postali bolj prepoznavni in posledično okrepili svoj zaslužek. Katere pa so tiste ovire, ki vam lahko to preprečijo?

 • Lastna izdelava spletne strani. Četudi številni menijo, da je enostavno vložiti nekaj ur ter v predlogo za spletno stran vstaviti nekaj besedila in fotografij, pa to še zdaleč ne pomeni uspeha. Dobra spletna stran zahteva redno vzdrževanje, poznavanje zakonitosti spletnega oblikovanja ter številne trike oglaševalskega poklica.
 • Preveč besedila na spletni strani. Prepričani smo, da imate čudovite in uporabne izdelke in storitve. A izogniti se morate dolgim opisom, saj nihče nima časa za branje. Raje dodajte kakšno fotografijo ali video.
 • Neprofesionalne fotografije in video. Ne zatekajte se k uporabi amaterskih fotografij in videa. Bodite prepričani, da se amaterizem pozna in bo pomenil tudi amaterski rezultat.

Izdelava spletnih strani: cenik, postavke in opisi storitev

Cenik izdelave spletnih strani torej zajema številne elemente: pripravo, oblikovanje, popolnitev in vstavljanje, povezovanje z iskalniki, gostovanje in domeno.

Nekateri ponudniki v ceno vključijo celoten paket, spet drugi vam postavke računajo posamično. V vsakem primeru mora ponudba izdelave jasno prikazovati, kaj je vanjo vključeno. Prav tako mora ponudnik biti odziven in upoštevati vaše želje. Ne samo, da ste vi tisti, ki zadevo na koncu plača, ampak mora biti spletne stran tudi neke vrste vizitka za vaše podjetje. Da bo bolj zanimiva in obiskana, še nekaj nasvetov:

 • Dodajte svojo osebno zgodbo in zgodovino vašega podjetja.
 • Dodajte kakšno neformalno, sproščeno fotografijo.
 • Dodajte povezave na družbena omrežja in delite vsebine.
 • Med zavihki imejte tudi Blog, kjer objavljate svoje prispevke.

Izdelava internetnih strani

Vse našteto vam bo pomagalo zgraditi skupnost in pridobiti sledilce. Svoje sledilce morate spoštovati, izobraževati in zabavati. Samo tako boste lahko vzdrževali znamko, ki bo stalno rasla in pridobivala nove in nove stranke. V podjetju vsi.si upravljamo s portalom spletni donos, kjer vam pomagamo postati še boljši na spletu. Naši strokovnjaki čakajo na vaš klic. Oglasite se vam in pomagali vam bomo najti tisto tehniko spletnega marketinga, ki bo za vas najbolj ustrezna. Zgornji članek je le delček našega znanja in veseli bomo, če vam bomo lahko predstavili celoto.