Izdelava spletnih strani in oblikovanje strani

Izdelava optimizacije (SEO) spletnih strani

Izdelava spletnih strani ni dovolj, da bodo vaše spletne strani ali spletne trgovine donosne Že od samega začetka naše podjetje stremi k čim boljši optimizaciji spletnih strani in internetnih trgovin naših partnerjev. Brez dvoma lahko trdimo, da odlično opravljamo storitev postavitve in optimizacije spletnih strani. To lahko potrdi več kot 250 zadovoljnih strank. Izdelava in oblikovanje lepega dizajna internetnih strani in premišljena zasnova strani sta brezpredmetni, če ste nevidni svetu, če vaših spletnih strani kupci ne najdejo na Google. Zato poskrbite, da boste postali vidni in prepustite optimizacijo internetnih strani strokovnjakom, ki se že vrsto let ukvarjajo s tem. Tako kot dizajn se načela optimizacije v spletu pogosto spreminjajo. Nekatere metode zastarajo, nekatere postanejo bolj pomembne. Google stalno izpopolnjuje svoje algoritme in dodaja nove zahteve. Mi poskrbimo, da smo na tekočem s konstantnim izpopolnjevanjem in izobraževanjem na svetovnih SEO konferencah kot je npr. Brighton SEO. Na ta način poskrbimo, da je izdelava internetne strani tako uspešna, da se prebijemo pred konkurenco na Google in poskrbimo za postavitev donosnih spletnih strani in spletnih trgovin.

 

 

Analiza STANJA internetne strani

Pred pričetkom oblikovanja internetnih trgovin in izdelave spletnih strani je potrebno natančno preveriti trenutno stanje obstoječe spletne strani ali spletne trgovine. Katere so vaše prednosti, kaj je nujno potrebno izboljšave? Skrbna analiza projekta postavi trdne temelje za nadaljnje delo in boljši končni rezultat. 

1
Izdelava spletnih strani

IZDELAVA STRUKTURE spletnih STRANI

Bistvenega pomena je smiselna izdelava in primerno postavljena struktura spletne strani. Kako na internetnih straneh na preprost in učinkovit način predstaviti vsebino storitev ali izdelke? Preglednost in enostavno dostopanje do tistega, kar se išče, je recept za dobro počutje obiskovalcev. Oblikovanje preproste in uporabniku prijazne navigacije je zelo pomembno, da bo spletna trgovina ali internetna stran dosegla zadanne cilje

2
Izdelava spletne strani

OBLIKOVANJE IN POSTAVITEV MODULOV SPLETNIH STRANI

Izdelava spletne strani je lahko kompleksna ali pa gre zgolj za postavitev in oblikovanje osnovne predstavitvene spletne strani. Ne glede na to kako kompleksna bo internetna stran, kateri urejevalnik vsebin (CMS) spletnih strani boste izbrali, v pomoč vam bodo številni moduli. Od e-novic do kataloga izdelkov in spletne trgovine, galerije slik, video galerije,... Z moduli dodamo spletnemu mestu tiste funkcije, ki jih potrebuje. Izdelava internetne strani z modularno tehnologijo pa omogoča, da lahko od osnovne predstavitvene internetne strani hitro preidemo v postavitev kompleksne spletne trgovine.

3
 
Izdelava spletne strani

IZDELAVA IN VNOS SPLETNIH VSEBIN

Postavitev spletne strani ali spletene trgovine zajema pripravo in vnos gradiva, slik in ciljno pripravljenih vsebin. V podjetju Vsi.si nudimo storitev izdelave internetnih vsebin in izdelave drugih spletnih materialov, prav tako pa poskrbimo za postavitev ali vnos novih optimiziranih internetnih vsebin in prenos in optimizacijo obstoječih spletnih vsebin in izdelkov iz stare internetne strani v novo spletno stran. Pri tem skrbno pazimo na kakovost in predhodne tiskarske napake. Če gre za zelo stare vsebine, jih obogatimo in olepšamo, da so v koraku s časom.

5
Izdelava spletnih strani

IZDELAVA GRADIVA SPLETNIH STRANI

Izdelava internetne strani in postavitev spletne trgovine, zajema pripravo vsebin in drugih gradiv, ki jih želimo postavit na spletno stran. Ob programiranju spletnega mesta poskrbimo za pripravo strokovno izdelanega gradiva glede na vašo dejavnost, vašo ponudbo in izbrane ključne fraze. Izdelava spletnih strani v podjetju Vsi.si poteka na način, da vsa gradiva, ki jih postavimo v spletne strani in internetne trgovine optimiziramo, kar pomeni, da so slike primerno optimizirane, poimenovane, skratka pri izdelavi spletnih strani upoštevamo zahteve Google spletnega iskalnika

4
 

Izdelava spletnih strani z različnimi urejevalniki - CMS sistemi

Izdelava spletnih strani pomeni uporabo načinov in tehnik za postavitev strani, pri katerih se dizajn internetnih strani razreže in se integrira v CMS urejevalnik spletnih strani. Urejevalnik vsebine oziroma CMS (ang. “content management system”) je orodje, s katerim se lažje ureja in oblikuje vsebino, multimedije in postavi ostale elemente spletne strani. CMS-ji dajo sposobnost urejanja in oblikovanja tudi tistim, ki niso najbolj vešči izdelovanja internetnih strani. Med CMS-ji, ki jih pri nas lahko izberete, so najbolj priljubljeni CMS Wordpress, CMS Drupal in naš lastni CMS urejevalnik, ki je plod znanja in izkušenje strokovnjakov in programerjev, ki z Vsi.si sodelujejo že vrsto let. Slednjega smo razvili z mislijo na čim boljšo spletno optimizacijo. Potrebujete internetno trgovino? Glede na vrsto in obseg priporočamo WordPress-ov WooCommerce ali Magento.

SOL CMS

 

Gostovanje spletne strani

Še tako dobra izdelava spletne strani ali oblikovanje še tako lepe internetne trgovine bo zanič, če bo obiskovalec dolgo čakal, da se mu podstran naloži. Izbira gostovanja je pomemben korak – a kolikšna je cena? Kako je z brezplačnim SSL certifikatom? Pri vsi.si nudimo sodobne strežnike, ki zadoščajo strožjim svetovnim kriterijem: od gostovanja v oblaku do gostovanja na SSD pogonih. Zagotovimo lahko, da so gostovanja, ki jih uporabljamo, hitra, stabilna in predvsem varna. Cene gostovanja spletnih strani so odvisne od zvrsti gostovanja in zakupljenega prostora, se pa trudimo, da smo čimbolj konkurenčni!

Vzdrževanje spletne strani

Izdelava spletnih strani se ne zaključi po objavi – splet se konstantno giblje in spreminja. Zato je po postavitvi in objavi potrebno redno urejanje in vzdrževanje spletne strani. WordPress ima občasno varnostne posodobitve, ki so lahko nujne za preprečevanje raznih vdorov v spletne strani in ostalih zlonamernih posegov. V sklopu vzdrževanja in urejanja spletnih strani se lahko dogovorimo za »delo na strani«, kjer se v intervalih dodaja svežo vsebino, novice in slikovni material ter posodablja obstoječo vsebino. Urejanje spletnih strani je tudi element optimizacije spletne strani saj Google zahteva spremembe na strani, prav tako pa obiskovalec zahteva sveže in ažurne informacije

 

Kako zagotoviti dobro uporabniško izkušnjo?

Izdelava premišljene SEO strategije in odlične uporabniške izkušnje (UX) je ključ do uspešne izdelave internetne strani ali postavitve spletne strgovine. Gre za zmagovalno kombinacijo, ki poskrbi, da bo stran všeč tako obiskovalcem kot spletnim iskalnikom, ki jo bodo v seznamu zadetkov zato rangirali visoko. Odlična uporabniška izkušnja zagotavlja, da je spletna stran učinkovita in enostavna za uporabo. Pri načrtovanju in izdelavi strukture in postavitve spletnih trgovin je vedno potrebno imeti v mislih končnega uporabnika in njegove potrebe, navade ter vedenje. Na tak način izdelamo internetno stran, ki bo zares uporabna in prilagojena ciljni skupini, ki jo želimo nagovoriti. Pri tem pa se je potrebno izogniti nekaterim pogostim napakam pri izdelavi

 

Kaj vpliva na odlično UX spletnih strani? 
  • Premišljeno oblikovana vhodna stran in njene podstrani. Le-ta ponavadi predstavlja prvi vtis, ki ga spletni obiskovalec dobi o nas. Oblikovanje vhodne strani je izjemno pomembno; stran naj bi vsebovala pomembne podatke, za katere nočemo, da bi jih obiskovalci spregledali. Besedilo naj bo pregledno in strnjeno - bolje je, če se izogibamo predolgim odstavkom besedila, saj se tako izognemo prenatrpanosti. Ne smemo pozabiti tudi na logotip podjetja.

  • Hitra odzivnost. Postavitev spletne strani in gostovanje mora biti takšno, da se bo spletna stran  naložila v 3 do 4 sekundahh. Če se podstrani prepočasi odzivajo in se slike niti ne prikažejo, bo to obiskovalca zmotilo. Možno je, da bo obiskovalec spletno stran takoj zapustil!

  • postavitev slik  in videa je pomembna saj je to najhitrejši način, kako vzbuditi pozornost. Pri tem pa moramo seveda paziti, da so relevantni, da se dovolj hitro naložijo in da jih ni preveč. 

  •  

    Kontaktni podatki. Stranke imajo pogosto dvome ali vprašanja oziroma si želijo dodatnih informacij o storitvah, ki jih ponujamo.Naloga oblikovanja in postavitve spletnih stran je, da obiskovalcem poenostavimo način, kako lahko stopijo v stik z nami. To lahko naredimo z izdelavo kontaktnega obrazca ali pa navajanjem naših konktatnih podatkov (e-mail, telefon ...) na vrhu ali dnu spletne strani. Oblikovanje in postavitev spletne strani mora biti takšna, da lahko obiskovalec v sakem trenutku odda svoje povpraševanje ali nas pokliče.Obenem to dvigne kredibilnost internetne strani.

  • Dober slog pisanja. Stavki bi morali biti kratki, jasni in jedrnati. Priporočljiva je uporaba seznamov in alinej, ki olajšajo branje. Poskrbeti je treba tudi za slovnično pravilnost in izogibanje tipkarskim napakam. Vse notranje in zunanje povezave je treba redno preverjati, da ugotovimo, ali še vedno delujejo. 

 

 
V podjetju Vsi.si vemo, kaj je obiskovalcem spletnih strani in spletnih trgovin všeč in kaj jih odbija. Stopite v kontakt z nami in si zagotovite kvalitetno izdelano in optimizirano internetno stran. 

 

Izstopite iz sivine povprečja.

Povejte nam o željah vašega projekta.