Izdelava in oblikovanje spletnih strani

SEO spletnih strani

Temelj naše dejavnosti! Že od samega začetka naše podjetje stremi k čim boljši optimizaciji spletnih strani in trgovin naših partnerjev. Brez dvoma lahko trdimo, da odlično opravljamo storitev izdelave in optimizacije strani. To lahko potrdi več kot 100 zadovoljnih strank. Lep dizajn in premišljena zasnova sta brezpredmetni, če ste nevidni svetu. Zato poskrbite, da boste postali vidni in prepustite optimizacijo internetnih strani strokovnjakom, ki se že vrsto let ukvarjajo s tem. Tako kot dizajn se načela optimizacije v spletu pogosto spreminjajo. Nekatere metode zastarajo, nekatere postanejo bolj pomembne. Google stalno izpopolnjuje svoje algoritme in dodaja nove zahteve. Mi poskrbimo, da smo na tekočem s konstantnim izpopolnjevanjem in izobraževanjem na svetovnih SEO konferencah kot je npr. BrightonSEO. Na tak način svojim partnerjem zagotovimo najboljše možne rezultate. 

 

 

Analiza STANJA

Pred pričetkom izdelave je potrebno natančno preveriti trenutno stanje obstoječe spletne strani. Katere so vaše prednosti, kaj je nujno potrebno izboljšave? Skrbna analiza projekta postavi trdne temelje za nadaljnje delo in boljši končni rezultat.

1
Izdelava spletnih strani

STRUKTURA STRANI

Bistvenega pomena je smiselno postavljena struktura spletne strani. Kako na preprost in učinkovit način predstaviti vsebino ali izdelke? Preglednost in enostavno dostopanje do tistega, kar se išče, je recept za dobro počutje obiskovalcev.

2
Izdelava spletne strani

MODULI

Ne glede na to, kateri urejevalnik vsebin (CMS) boste izbrali, v pomoč vam bodo številni moduli. Od e-novic do spletne trgovine oz. kataloga izdelkov - z moduli dodamo spletnemu mestu tiste funkcije, ki jih potrebuje.

3
 
Izdelava spletne strani

VNOS VSEBIN

Nudimo storitev vnosa obstoječih vsebin in izdelkov iz stare strani v novo. Pri tem skrbno pazimo na kakovost in predhodne tiskarske napake. Če gre za zelo stare vsebine, jih obogatimo in olepšamo, da so v koraku s časom.

5
Izdelava spletnih strani

IZDELAVA GRADIVA

Strokovno izdelano gradivo glede na vašo dejavnost, ponudbo in izbrane ključne fraze. Prav tako prenašamo obstoječe vsebine in jih obogatimo s slikami. Nudimo profesionalno prevajanje besedil v in iz širokega spektra jezikov.

4
 

Urejevalniki, v katerih vam izdelamo spletno stran

Urejevalnik vsebine oziroma CMS (ang. “content management system”) je orodje, s katerim se lažje ureja vsebino, multimedije in ostale elemente spletne strani. CMS-ji dajo sposobnost urejanja tudi tistim, ki niso najbolj vešči izdelovanja spletnih strani. Med CMS-ji, ki jih pri nas lahko izberete, so najbolj priljubljeni Wordpress, Drupal in naš lastni CMS. Slednjega smo razvili z mislijo na čim boljšo spletno optimizacijo. Potrebujete spletno trgovino? Glede na vrsto in obseg priporočamo WordPress-ov WooCommerce ali Magento.

SOL CMS

 

Gostovanje spletne strani

Še tako dobra izdelava spletne strani in lepa stran bo zanič, če bo obiskovalec dolgo čakal, da se mu podstran naloži. Izbira gostovanja je pomemben korak – a kolikšna je cena? Kako je z brezplačnim SSL certifikatom? Pri vsi.si nudimo sodobne strežnike, ki zadoščajo strožjim svetovnim kriterijem: od gostovanja v oblaku do gostovanja na SSD pogonih. Zagotovimo lahko, da so gostovanja, ki jih uporabljamo, hitra, stabilna in predvsem varna. Cene so odvisne od zvrsti gostovanja in zakupljenega prostora, se pa trudimo, da smo čimbolj konkurenčni!

Vzdrževanje spletne strani

Izdelava spletnih strani se ne zaključi po objavi – splet se konstantno giblje in spreminja. Zato je po objavi spletno stran potrebno posodabljati in dopolnjevati. WordPress ima občasno varnostne posodobitve, ki so lahko nujne za preprečevanje raznih vdorov in ostalih zlonamernih posegov. V sklopu vzdrževanja se lahko dogovorimo za »delo na strani«, kjer se v intervalih dodaja svežo vsebino, novice in slikovni material ter posodablja obstoječo vsebino.

 

Kako zagotoviti dobro uporabniško izkušnjo?

Kombinacija premišljene SEO strategije in odlične uporabniške izkušnje (UX) je ključ do uspešne izdelave internetne strani. Gre za zmagovalno kombinacijo, ki poskrbi, da bo stran všeč tako obiskovalcem kot spletnim iskalnikom, ki jo bodo v seznamu zadetkov zato rangirali visoko. Odlična uporabniška izkušnja zagotavlja, da je spletno mesto učinkovito in enostavno za uporabo. Pri načrtovanju strukture in postavitve strani je vedno potrebno imeti v mislih končnega uporabnika in njegove potrebe, navade ter vedenje. Na tak način izdelamo internetno stran, ki bo zares uporabna in prilagojena ciljni skupini, ki jo želimo nagovoriti. Pri tem pa se je potrebno izogniti nekaterim pogostim napakam pri izdelavi

 

Kaj vpliva na odlično UX? 
  • Premišljeno oblikovana vhodna stran. Le-ta ponavadi predstavlja prvi vtis, ki ga spletni obiskovalec dobi o nas. Oblikovanje vhodne strani je izjemno pomembno; stran naj bi vsebovala pomembne podatke, za katere nočemo, da bi jih obiskovalci spregledali. Besedilo naj bo pregledno in strnjeno - bolje je, če se izogibamo predolgim odstavkom besedila, saj se tako izognemo prenatrpanosti. Ne smemo pozabiti tudi na logotip podjetja.

  • Hitra odzivnost. Spletna stran naj bi se naložila v 3 do 4 sekundah. Če se podstrani prepočasi odzivajo in se slike niti ne prikažejo, bo to obiskovalca zmotilo. Možno je, da bo stran takoj zapustil!

  • Slike in videi so najhitrejši način, kako vzbuditi pozornost. Pri tem pa moramo seveda paziti, da so relevantni, da se dovolj hitro naložijo in da jih ni preveč. 

  •  

    Kontaktni podatki. Stranke imajo pogosto dvome ali vprašanja oziroma si želijo dodatnih informacij o storitvah, ki jih ponujamo. Naša naloga je, da jim poenostavimo način, kako lahko stopijo v stik z nami. To lahko naredimo z ustvarjanjem kontaktnega obrazca ali pa navajanjem naših konktatnih podatkov (e-mail, telefon ...) na vrhu ali dnu spletne strani. Obenem to dvigne kredibilnost internetne strani.

  • Dober slog pisanja. Stavki bi morali biti kratki, jasni in jedrnati. Priporočljiva je uporaba seznamov in alinej, ki olajšajo branje. Poskrbeti je treba tudi za slovnično pravilnost in izogibanje tipkarskim napakam. Vse notranje in zunanje povezave je treba redno preverjati, da ugotovimo, ali še vedno delujejo. 

 

 
V podjetju Vsi.si vemo, kaj je obiskovalcem spletnih strani všeč in kaj jih odbija. Stopite v kontakt z nami in si zagotovite kvalitetno izdelano in optimizirano internetno stran. 

 

Izstopite iz sivine povprečja.

Povejte nam o željah vašega projekta.