Pričnimo
projekt

Facebook za podjetja postaja nekaj, kar skoraj morate imeti

Facebook za podjetja kot platformo uporablja že veliko podjetij po celem svetu in več kot pol milijona Slovencev. To je spletno mesto, kjer se nahaja na tisoče vaših potencialnih strank. Velja za vedno bolj priljubljen način internetnega oglaševanja, ki postaja izjemno pomemben za negovanje odnosov s strankami, prepoznavnost podjetja in povečanje prodaje. Da pa ste lahko na Facebooku uspešni, morate nekoliko poznati oglaševalske trende, rezultate nekaterih statistik ter psihologijo prodaje.

Facebook za podjetja

 

Facebook za podjetja

Facebook poslovni profilPrva stvar, ki si jo zamislimo ob štartu podjetja ali novega produkta oziroma storitve, je spletna stran in takoj nato Facebook. Žal pa se pogosto ne zavedamo, da pridobivanje strank s pomočjo Facebooka zahteva trdo delo.

Verjetnost, da se na Facebooku nahaja vsaj del vaše ciljne publike je zelo velika, saj ima svoj FB profil več kot 800.000 Slovencev. Zatorej malce poznavanja lastnosti določenih ciljnih skupin nikakor ni odveč. Če je starost vaše ciljne skupine na primer nad 50 let, se je potrebno zavedati, da je le-ta veliko manj številčna od tistih mlajše starosti. Če si želite pridobiti mlajšo populacijo, je morda smotrno razmišljati tudi o Instagramu in morda Youtubu, med tem ko vam bo v primeru podjetnikov lahko koristilo, da raziščete LinkedIn.

Preden se lotite Facebook marketinga je pametno premisliti tudi o tem ali je »tematika« vašega podjetja primerna za FB? Facebook je namreč sorazmerno lahkoten medij, poln slik, video posnetkov in zabavnih vsebin zato si z objavo »težjih« tem, kot so na primer zaključna dela v gradbeništvu ali pa CNC rezkanje, ne boste naredili večje usluge. Razmislite tudi, koliko in kakšne različne objave lahko ustvarite, kakšne slike bi lahko objavljali ipd. Če si lahko izmislite najmanj 20 različnih vsebin, je to sicer dober znak, a ne pozabite, da bo vaša FB stran zahtevala vsebine 365 dni v letu.

V podjetju Vsi.si vam z veseljem pomagamo ustvariti učinkovito voden Facebook profil podjetja z rednimi kvalitetnimi in raznovrstnimi objavami, ki vas bo naredil opazne na vsaki časovnici ter vam prinesel veliko več interakcij. S segmentacijo potrošnikov poskrbimo za to, da vaše sporočilo pride do pravih oči, ob pravem času, kar zlahka vodi v pridobitev novih, okrepitev obstoječega odnosa s preteklimi strankami in večjo prepoznavnost vašega podjetja. Oglaševanje tudi sproti prilagajamo, s čimer zagotovimo učinkovitost in donosnost vaše naložbe.

Facebook poslovni profil

V zadnjem času je Facebook nekoliko spremenil način dodajanja objav. Pojav Facebook Creator Studia je na omenjeni platformi dokaj sveža stvar, omogoča pa možnost upravljanja tako Facebook strani kakor tudi Instagram profilov, na eni sami strani. Obenem je na enem mestu na voljo vsa statistika za obe socialni omrežji, kar je lahko v veliko pomoč pri analizi, načrtovanju objav in optimizaciji. Ker se zavedamo, da novosti pogosto povzročajo nevšečnosti, vas pozivamo, da se za pomoč obrnete na naše podjetje.

  • Category :
  • Type :