Pričnimo
projekt

Spletni donos banner

Iskalni marketing je ključ do uspeha

Iskalni marketing je ključen element vašega uspeha na spletu. Ne glede na to, kako atraktivna in kvalitetno izdelana je vaša spletna stran, če boste pozabili na iskalni marketing, niste storili veliko. Le-ta je namreč bistvenega pomena za dobičkonosnost vaše spletne strani. Združuje metode, ki imajo samo en cilj: izboljšati vidljivost spletnega mesta oziroma produktov in storitev na strani iskalnih rezultatov internetnega iskalnika. Iskalni marketing vključuje plačljive umestitve in neplačljive iskalne rezultate. Plačljive metode delujejo na podlagi zakupljenih ključnih besed in oglaševanja, organski iskalni rezultati pa so povezani s SEO optimizacijo.

Internetni marketing

Kaj pomeni iskalni marketing?

Na splošno pomeni, da moramo dobro razmisliti, katere ključne besede bo potencialni kupec vtipkal v internetni iskalnik. Ker pa vaše podjetje ni portal in se ne financira s trženjem oglasnega prostora na spletni strani, je pomembno, da se na spletu pojavite za tiste ključne besede ali iskalne kriterije, ki jih vaš kupec najpogosteje vtipka v internetni iskalnik. Teh fraz je pogosto veliko. V podjetju Vsisi d. o. o. posvečamo iskanju pravilnih in najbolj učinkovitih ključnih besed veliko pozornost. V letih našega delovanja in ob zavidljivi bazi strank se danes lahko pohvalimo tudi z lastno bazo ključnih besed, ki jih vaši kupci dnevno vtipkajo v spletne iskalnike. Pri izboru in selekciji uporabljamo najmodernejše tehnologije in tehnike. Mi vemo, katere ključne besede bo v internetni iskalnik vtipkala vaša naslednja potencialna stranka. Veste vi?

Kako deluje internetni marketing?

Potencialni kupec na spletu vtipka ključne besede, torej nekaj išče ali ga nekaj zanima. Zakaj ne bi poskrbeli, da naleti prav na vašo ponudbo? Dajte potencialnim strankam možnost, da izberejo ravno vas! Obiskovalci, ki na vašo spletno stran pridejo iz spletnih iskalnikov, pa naj bo to preko organskih zadetkov ali oglasa, predstavljajo najbolj resne kupce oziroma stranke. Zakaj? Ker so vaše izdelke in storitve sami našli. Več neplačanih ali plačanih povezav, kot jih imate na prvi strani za vpisano poizvedbo, več klikov boste prejeli. Dejstvo je, da plačani oglasi, ki se prikažejo na prvi strani internetnega iskalnika, v povprečju skupaj prejmejo med 20 in 30 % vseh klikov. Organski rezultati, ki so neplačani, pa prejmejo ostalih 70 %, od tega skoraj polovico prvi neplačan oglas. Samo 5 % uporabnikov si ogleda rezultate na drugi strani Googla. Zato je za vas ključnega pomena to, da se pojavite na prvi strani, in sicer čim višje!

Internetni iskalniki

Adwords oglaševanje in SEO optimizacija

Dve ključni strategiji pri iskalnem marketingu sta SEO in Google Ads oglaševanje na klik. Oglaševanje na klik predstavlja najhitrejšo pot do novih strank na internetu. SEO optimizacija  je proces, ki je dolgoročno izredno učinkovit, čeprav je počasnejši in obsežnejši. V povprečju prinaša višji donos, medtem ko z oglaševanjem na klik dosežemo hitre rezultate ob fiksnih stroških. SEO je učinkovito orodje, saj organski rezultati ohranijo svoje mesto dolgoročneje, oglasi pri Adwords oglaševanju pa se prikazujejo le, če so plačani oziroma se po porabljenem proračunu zaustavijo.

Internetni brskalnik – izhodiščna točka za vaš uspeh

Dejstvo je, da so postali iskalniki izhodiščna točka za brskanje po spletu. Tega se zavedajo tudi oglaševalci, ki preusmerjajo na iskalnike vedno več oglaševalskih sredstev. Vse več podjetij se premišljeno in načrtno loteva oglaševanja na iskalnikih. Iskalni marketing tvorita dve veliki obliki spletnega oglaševanja, in sicer oglaševanje, ki je vezano na ključne besede, ter optimizacija spletne strani, ki pripomore k izboljšanju pozicij v internetnem brskalniku. Tudi v Sloveniji doživlja iskalni marketing pravi razcvet. Velik delež investicij v iskalni marketing zavzemajo sponzorirane povezave, manjši delež pa predstavljajo slikovni oglasi, ki se prikažejo, ko nekdo v spletni iskalnik vtipka ključne besede. Zanimiv podatek pa je, da je delež, ki ga podjetja namenijo za optimizacijo spletne strani, neznaten, vendar se tudi na tem področju obetajo boljši časi. Tudi v našem podjetju se zavedamo, da se bodo domača podjetja sčasoma  začela zavedati, kako pomembne so pravzaprav pozicije v spletnih iskalnikih. In vse več se jih zaveda! Če ste tudi vi med tistimi, ki bi radi stopili iz povprečja in se dvignili višje ali celo najvišje, stopite v stik z nami. Prepričani smo, da bo investicija v optimizacijo nekaj, kar vam bo dolgoročno prineslo velik uspeh. S pomočjo dobrih pozicij na iskalnikih podjetja učinkovito dosegajo in presegajo svoje poslovne cilje, saj svoj produkt ponudijo v pravem trenutku – takrat, ko ga uporabniki iščejo.

Več o iskalnem marketingu

Če želite izvedeti več o iskalnem marketingu, SEO in oglaševanju, vezanem na ključne besede, ne odlašajte. Pokličite nas in se dogovorite za sestanek z nami. Skupaj bomo analizirali vašo spletno stran ali pa za vas izdelali novo. In ne le to – poskrbeli bomo, da se boste znašli na samem vrhu internetnih iskalnikov.