15. november 2017

 

Kaj je SEO optimizacija?

 

SEO ali po slovensko optimizacija spletnih strani je postopek, s pomočjo katerega lahko dosežete visoke pozicije vaše spletne strani v spletnih iskalnikih. SEO optimizacija pomeni uvrstitev spletnega mesta na višje pozicije, višja pozicija pomeni več obiskovalcev, več obiskovalcev pa pomeni več potencialnih strank. SEO je osnova in predpogoj za dobro uvrstitev v spletnih iskalnikih. In ravno zato bi morali tudi vi razmisliti o investiciji v SEO optimizacijo spletne strani ali bloga.

 

 

 

Optimizacija spletnih strani in bloga

 

Vsak lastnik spletne strani ima samo en cilj, in sicer, da je njegova spletna stran uvrščena na iskalniku čim višje, saj to pomeni več obiskovalcev in potencialnih kupcev. Ista pravila kot veljajo za optimizacijo spletnih strani veljajo tudi za optimizacijo bloga. S pomočjo SEO (search engine optimizatinon) oziroma optimizacije spletne strani lahko dosežete občutne izboljšave organske uvrstitve vaše spletne strani na iskalniku. Namen SEO optimizacije je povečanje obiska in višja pozicija med najdenimi rezultati v Google-u ali kateremu drugemu iskalniku. Dokazano je, da se med najdenimi rezultati v iskalnikih na prvi strani opravi v povprečju kar do 80 % klikov, na drugi pa preostalih 20 %.

 

Google in sodobni svet

 

Časi klasičnega nakupovanja so davno minili, kar 90 % ljudi namreč pred nakupom preveri stanje na spletu. In pričakovati je, da se bo to število z leti še povečalo. Mnogo ponudnikov ima tudi spletne trgovine, ki končnemu kupcu prihranijo tako čas kot denar. Če ste tudi sami med tistimi, ki bi želeli svojo prodajo na spletu izboljšati, svojo spletno stran pa povzdigniti višje, potem je SEO optimizacija tisto, kar potrebujete. Brez optimizacije vaše spletne strani bodo ljudje namesto vas našli vašo konkurenco. Tega pa si nikakor ne želite! Postanite prepoznavni – cena SEO optimizacije je v primerjavi z uspehom, ki ga lahko pričakujete, več kot ugodna!

 

Google zadetki

 

On-site in off-site optimizacija

V grobem lahko SEO optimizacijo razdelimo na dva dela, in sicer na on-site in of-site optimizacijo. On-site optimizacija pomeni optimizacijo NA spletni strani, kjer se posebno pozornost posveča kvalitetni vsebini, ki mora vključevati kvalitetne ključne besede. Prav tako pa so pomembni tudi naslovi, podnaslovi, opisi fotografij in podobno. Of-site optimizacija poteka izven spletne strani, kjer je poudarek na grajenju povezav iz drugih spletnih strani in socialnih omrežij na našo spletni stran. SEO je vse bolj iskan in priljubljen način za doseganje boljših poslovnih ciljev, strokovnjaki na področju optimizacije spletnih strani in blogov pa vse bolj iskan kader.

Komu je namenjena SEO optimizacija?

Ne glede na to, ali ste lastnik majhnega ali velikega podjetja, ali imate spletno trgovino ali ne, optimizacija spletne strani SEO je namenjena vsem, ki imate spletno stran. Le na tak način lahko pričakujete, da vas bodo potencialni kupci na spletu lahko našli. SEO ima v prihodnosti velik potencial, saj se neprestano razvija in prinaša nove in neomejene možnosti. Vsebine na spletnih straneh bodo v prihodnje obogatene z najnovejšimi tehnologijami, kar prinaša nove izzive in možnosti novega razvoja optimizacije.

Ali je SEO vreden svojega denarja?

Vsak posel pomeni investicijo, investicija v SEO pa je investicija v dobro prihodnost. Optimizacija spletnih strani je zapleten proces, ki vsebuje različne tehnike in znanja, s pomočjo katerih se doseže visoka pozicija v spletnih iskalnikih. SEO optimizacijo prepustite strokovnjakom in investicija se vam bo povrnila v razumljivem času. Ne glejte na optimizacijo kot na strošek, glejte nanjo kot vložek v vašo prihodnost. Izdelava strani ni dobolj!

SEO optimizacija

Izstopite iz sivine povprečja.

Povejte nam o željah vašega projekta.