15. november 2017

»ČE VAS NI NA PRVI STRANI GOOGLE-OVIH ZADETKOV, VAS SPLOH NI«

SEO je nujna osnova, še preden se odločimo za kakršnokoli aktivnost na spletu. Je predpogoj za dobro uvrstitev na spletnih iskalnikih. Zakaj bi morali tudi vi razmisliti o investiranju v SEO?

 

Boljša uvrstitev v iskalniku = VEČ prometa

Optimizacija spletne strani pomeni uvrstitev spletnega mesta na višje pozicije v spletnih iskalnikih. Boljša uvrstitev pa pomeni več obiskovalcev in s tem tudi več potencialnih strank. 

Če se spletna stran vašega posla pojavi na prvi strani organskih - neplačljivih rezultatov - lahko trdimo, da ste vi in vaš posel vodilni na področju, ki ga opravljate.

 

GOOGLE = mesto kjer ljudje kupujejo

Nekje med 80 in 90% ljudi preveri stanje na spletu, še preden se odločijo za nakup. Pričakovano je, da se bo to število z leti le še povečevalo. Nismo več daleč od tega, da bomo praktično vsi iskali produkte ali storitve na spletu. 

Si želite, da vsi ti ljudje najdejo tudi vaše podjetje? Brez optimizacije vašega spletnega mesta bodo ljudje namesto vas našli vašo konkurenco.

Google zadetki

 

Kliki na nepračljive zadetke - številke ne lažejo

Raziskave so pokazale, da na prvi strani Googla dobi prvih pet neplačljivih – organskih zadetov - več kot 67% klikov, rezultati prikazani na mestih od 6 do 10 pa le slabe 4%.
Že s teh podatkov lahko razberemo, da nižje na Googlu kot se nahajate, manj prepoznaven je vaš posel.


Miljardna industrija

Po podatkih Borrell Associates so podjetja po celem svetu v letu 2016 zapravila okoli 65$ miljard za SEO, do leta 2020 pa naj bi se ta znesek dvignil na 80$ miljard. SEO bo vsako leto bolj nujen za podjetja in potrebe po tem bodo le še rastle.


POVEČANO POVPRAŠEVANJE PO SEO PROFESIONALCIH

Znanje na področju SEO je četrta najpogostejša spretnost, zaradi katere se zaposluje ljudi. Povpraševanje po SEO profesionalcih narašča iz meseca v mesec, saj dandanes praktično vsa podjetja že delajo SEO, saj se zavedajo pomembnosti optimizacije.

 

Rast mobilne telefonije in optimizacije lokalnega iskanja

V času pametnih telefonov in tabličnih računalnikov narašča potreba po SEO tudi na tem področju. Uporaba pametnih naprav bo kmalu presegla uporabo računalnikov. Z uporabo mobilnih naprav pa narašča tudi potreba po lokalni optimizaciji. Večina potrošnikov išče na spletu lokalna podjetja in storitve. Še nikoli ni bilo tako pomembno, da se lokacija podjetja profesionalno prikazuje tudi na mobilnih napravah. Tu se začenja nov svet tehnik SEO. 

 

Škodljivo je imeti spletno stran, ki vsebinsko ni primerna

Zanemarjanje optimizacije vaše spletne vsebine je lahko škodljivo za vaše podjetje, saj je to eden od dejavnikov, ki jih Google ocenjuje pri ogledu vaše spletne strani.
Z vsakim posodobljenim iskalnim algoritmom Google spremeni način iskanja spletne strani. Stvari, ki pred nekaj leti niso obstajale (socialni mediji), imajo zdaj precej velik pomen glede njihovega vpliva na uvrstitev v Googlu.

 

 

SEO je primeren za katerkoli tip podjetja

Ne glede na to ali imate majhno ali večje podjetje, fizično trgovino ali pa spletno – v vsakem primeru zagotovo potrebujete optimizacijo spletnih strani. Le tako vas bodo vaši potencialni kupci lahko našli.

 

Bogata prihodnost in razvoj SEO

Prihodnost na področju SEO prinaša nove neomejene možnosti. Vsebine bodo v prihodnje obogatene z videoposnetki, fotografijami in novejšimi tehnologijami, kar prinaša nove izzive in možnosti razvoja optimizacije. To zagotavlja nadaljnji uspeh SEO tehnik, dokler ta obstaja.

 

SEO je vreden svojega denarja

SEO je proces več zapletenih tehnik, ki jih lahko prepustite podjetju, ki ga najamete, da to naredi za vas. Ob natančnem delu strokovnjakov na tem področju se vam bo investirano zagotovo povrnilo, zaradi česar boste želeli vlagati še več. SEO je investicija in ne strošek. Z investicijo v SEO torej preprosto ne morete zgrešiti.SEO optimizacija

Izstopite iz sivine povprečja.

Povejte nam o željah vašega projekta.