22. junij 2016

Poleg toplotne izolacije objekta je izredno pomembna tudi hidroizolacija, ki ščiti pred zunanjimi vremenskimi vplivi. Najpogostejša je hidroizolacija kletne stene in temeljev, vse pogosteje pa se hidroizolacija uporablja tudi na vse bolj priljubljenih ravnih strehah. Ob tem pa ne smemo pozabiti ni na to, da je vedno koristna tudi zaščita hidroizolacije, ki poskrbi za njeno neprimerno daljšo življenjsko dobo.

 

 

Zaščita objekta s hidroizolacijoZakaj je pomembna hidroizolacija?

Čeprav hidroizolacija temeljne plošče ni nujna, pa je zagotovo priporočljiva. Hidroizolacija namreč preprečuje vdor vlage in s tem preprečuje uničevanje talnih oblog, dvigovanje parketa in podobno. Veliko škode lahko nastane tudi, če pozabite na hidroizolacijo kletne stene, ki lahko povzroči, da s bo v kleti na tleh zadrževala voda, vaša ozimnica, ki potrebuje suh prostor, pa bo uničena. Pomembna je tudi na ravnih strehah, kjer kot neprepustna membrana preprečuje zamakanje in omogoča ustrezno toplotno izoliranost etaže tik pod njo. Običajno se uporabljajo polimer-bitumenski trakovi, sama izvedba pa je odvisna od tipa ravne strehe.

 

 

Da ne prihaja do poškodb posrbite, da bo izvedena tudi zaščita hidroizolacije

Do zamakanja in povzročene škode lahko pride, če je hidroizolacija slabo izvedena oziroma izbran neustrezen material. Ker gre za občutljivo izolacijo, je pomembno, da poskrbite za ustrezno zaščito hidroizolacije. Podjetje Fibran Nord d.o.o. se že vrsto let ukvarja z izdelavo najkakovostnejših izolacijskih materialov na tržišču, zato se obrnite na nas in z veseljem vam bomo hitro in strokovno svetovali. Zaščita hidroizolacije namreč preprečuje mehanske poškodbe na izolaciji, s tem pa poskrbimo tudi za to, da bo življenjska doba izolacije daljša. Zaščita mora biti obstojna in trajna, najpogosteje pa se uporablja kar naša XPS toplotna izolacija, ki na tržišču nima primerljive alternative. Predvsem pri ravnih strehah, ki so poleg mehanskih vplivov izpostavljene tudi termičnim vplivom in UV sevanju je zaščita hidroizolacije edina pametna rešitev, če ne želite že kmalu dodatno investirati v sanacijo.

Izstopite iz sivine povprečja.

Povejte nam o željah vašega projekta.