22. april 2016

Galvanizacija je postopek obdelave kovin ali drugih snovi, na primer grafita, ki izdelek zaščitijo in ga mehansko izboljšajo. Predmeti, ki so obdelani v procesu galvanizacije so desetletja zaščiteni pred korozijo in mehanskimi poškodbami, imajo boljšo elektro prevodnost pa tudi lepši videz. V podjetju Žlindra vam zagotavljamo tehnično dovršeno izvedbo galvanske obdelave, pri čemer sledimo tudi certificiranim mednarodno priznanim standardom in normativom kakovosti, o čemer pričajo tudi naše reference in uspešno sodelovanje s številnimi podjetji.

 

Galvanizacija jekla v Ljubljani

 

 

Kaj je galvanizacija?

Galvanizacija je elektro-kemijska zaščita vseh vrst kovin. Gre za proces, pri katerem na površino izdelkov nanašamo tanke plasti kovine oz. galvanski nanos, ta mora biti opravljen s kakovostnimi materiali, da dosežemo želene lastnosti. Preden se sama galvanizacija sploh začne, je potrebno ustrezno čiščenje obdelovanih izdelkov, da bo galvanska zaščita resnično kakovostna. Obstaja več tehnik galvanizacije. V podjetju Žlindra se ukvarjamo z nikljanjem, bakrenjem, zlatenjem, kositranjem in kromiranjem. Galvanizacija Žlindra Ljubljana izvaja selektivno galvansko obdelavo, obdelavo na obešalih ali v bobnih. V skladu s željami in potrebami naših strank in posameznih obdelovanih kosov, se odločimo za posamezen postopek. Ker je obdelava avtomatizirana lahko izdelke obdelujemo hitro in v velikem številu, tako za naše stranke vedno poskrbimo v predvidenih rokih. Galvanizirano jeklo in železo sta na trgu najpogostejša izdelka, a so za tovrstno obdelavo primerni tudi predmeti narejeni iz zamaka, bakra, aluminija, medenine in grafita.

 

 

Najkvalitetnejše kovinske prevleke za galvanizirano jeklo in druge kovine

Galvanizirano jeklo je zaščiteno pred korozijo, ima večjo mehansko obremenljivost in odpornost ter visoko prevodnost, hkrati pa s postopkom galvanizacije dosežemo tudi lepši videz kovine. Galvanizirano jeklo je uporabno v gradbeni, pohištveni in avtomobilski industriji ter za potrebe sanitarne tehnike in kovinske galanterije. Posebno pomembno je v gradbeni industriji, ki zahteva dolgoletne velike obremenitve v različnih vremenskih pogojih. Jekleni in drugi elementi so po postopku zaščiteni še desetletja.

Izstopite iz sivine povprečja.

Povejte nam o željah vašega projekta.